Segueix a bon ritme el procés de vacunació a Gavà
Segueix a bon ritme el procés de vacunació a Gavà

El procés de vacunació contra la covid-19 segueix a bon ritme i sense ensurts a Gavà. Per poder fer aquest procés àgil i còmode s’ha habilitat el Parc Arqueològic Mines de Gavà com a punt on els sanitaris dels dos ambulatoris de la ciutat, convoquen la població, de més a menys edat, per administrar-los les dosis de Pfizer. Així, un cop arriben, els fan passar i, tot seguit, després de fer-los totes les recomanacions pertinents i punxar-los al braç, s’esperen 15 minuts sota la vigilància d’un professional, per poder assegurar que la persona no té cap problema abans de marxar cap a casa.

Hugo Zanabria, adjunt del CAP Gavá-1 explica que “l’espai és ampli i ben ventilat i tothom està satisfet. A dia d’avui estem trucant a la gent de 77 i 78 anys. A més, comptem amb el suport de Creu Roja per tal d’ajudar a les persones amb problemes de mobilitat”.

Cada dia s’administren al voltant de les 500 dosis, tot i que segons Zanabria, “anem dia a dia, i en funció del nombre de vacunes que tinguem disponibles”.

L’Alcaldessa Raquel Sánchez, qui avui ha visitat l’equipament, ha pogut constatar que “l’espai està ben habilitat i els usuaris satisfets. Sánchez ha encoratjat tothom a “vacunar-sei a “no tenir porperquè entén que “aquesta és la única via per superar aquesta situació tan complicada que ens ha tocat viure”.

L’Alcaldessa, tot i precisar que, “encara ens queden uns quants mesos així, ja veiem la llum al final del túnel, i les vacunacions es podran agilitzar gràcies a l’arribada de més dosis. Per sort, aquí no s’han observat casos de reaccions adverses, per tant,  crec que és important generar confiança”.

Tot i l’acceleració, la ciutat encara està lluny d’arribar al 70% de la població vacunada. Cal recordar que tant la conselleria de Salut de la Generalitat com el ministeri de Salut del Govern espanyol van afirmar que s’arribaria a aquesta xifra a l’estiu