Segueixen les obres Hospital de Viladecans

Aquest dilluns, 8 d’abril, s’iniciaran els treballs per desmantellar i enderrocar la marquesina d’Urgències i l’edifici d’administració de l’Hospital de Viladecans. Aquests treballs permetran iniciar la construcció de l’edifici nou de l’Hospital, que se situarà a l’avinguda del Mil·lenari i l’avinguda Josep Tarradellas.

L’actuació, segons Salut, “tindrà una durada aproximada de quatre mesos, durant els quals hi ha risc elevat de soroll i vibracions”. Mentre durin les obres, es continuarà realitzant l’activitat assistencial habitual, així que, per minimitzar l’impacte dels treballs en els pacients i els professionals del centre, s’han establert diverses mesures.

Una d’elles és la limitació de les actuacions a l’horari de tarda, entre les 14 h i les 20 h, quan l’activitat al centre baixa. Durant el mes d’abril i la primera quinzena de maig, el soroll i les vibracions afectaran sobretot l’àrea pròxima a urgències i àrea quirúrgica de la planta soterrània. Per minimitzar les molèsties, en aquest període es tancarà mitja àrea d’urgències i, perquè es pugui continuar treballant en condicions adequades, es traslladarà l’atenció d’aquesta àrea als espais habilitats a la primera planta de l’edifici central.

Des de mitjan de maig i fins a final d’agost, les àrees més afectades per les obres seran les més pròximes a l’edifici d’administració: el bloc quirúrgic de la tercera planta, la ressonància magnètica i el TAC, així com les habitacions d’hospitalització que tenen les finestres orientades a l’àrea on s’estiguin fent els treballs, que s’inhabilitaran durant aquest període.

Col·laboració per minimitzar l’impacte de les obres

Salut assenyala que “aquestes actuacions s’han comunicat als dispositius assistencials del territori, als serveis d’ordre públic, al Sistema d’Emergències Mèdiques, a Protecció Civil i als ajuntaments dels municipis als quals dona servei l’Hospital de Viladecans perquè col·laborin amb el centre en l’ordenament dels circuits, en el manteniment de la seguretat ciutadana i en la difusió d’aquests treballs de millora a la ciutadania”.

L’Hospital demana que, per evitar riscos innecessaris, “es respecti al màxim la senyalització, les recomanacions dels tècnics, del personal de seguretat i dels professionals del centre”.

L’Hospital de Viladecans també “vol agrair l’esforç i flexibilitat de tothom –usuaris i professionals– davant les molèsties ocasionades per les obres i continuarà treballant per tenir aviat l’hospital que el territori necessita”.