seguretat i civisme
Badia, aquest matí davant la comissaria de la Policia Municipal

Gemma Badia, cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP), ha presentat avui la bateria de propostes de la seva formació pel que fa a seguretat i civisme de cara a les eleccions municipals del 28M. Badia ha assegurat que “la nostra ciutat ha d’estar controlada, ha d’estar ben portada cívicament, i ha d’estar protegida. Aquests són els tres eixos fonamentals de seguretat que vull garantir, i en els quals ja fa temps que estem treballant”.

Segons ha destacat la cap de llista socialista, “les polítiques de seguretat són molt importants a la nostra ciutat pel fet de poder-nos sentir segurs, i per aquest motiu he volgut que fos un dels pilars de la nostra política amb gestos tan significatius com el fet de que la seguretat depengui directament d’alcaldia”.

L’alcaldable socialista ha destacat que “de cara al proper mandat hi ha programada l’ampliació de la Policia Municipal, i també s’habilitarà un nou lloc d’atenció policial al barri de Gavà Mar”. També ha garantit que “d’aquí a un parell de mesos, com a molt tard al setembre, haurem implementat la instal·lació de les noves càmeres de vigilància. Aquestes càmeres llegeixen les matrícules dels vehicles i, per tant, ens ajudaran molt al control de la mobilitat de la delinqüència entre municipis, i també al control de gent que pot ser potencialment perillosa per la nostra ciutat”.

A mig camí entre el civisme i la seguretat, Badia ha avançat que “hi haurà campanyes específiques especialment per la protecció del civisme a la via pública, amb temes de comportament en la mobilitat com ara els dels usos dels patinets, els de les bicicletes en vies que no toquen, o el de les motocicletes que van pel carril bici. Aquests són controls específics que s’han de fer, com també els de les persones que no recullen els excrements dels seus gossos”.

En relació justament amb l’assumpte dels gossos, la cap de llista del PSC-CP ha recordat que Gavà “és una ciutat Pet Friendly, i en aquest sentit ampliarem l’oferta de correcans pels gossos de la nostra ciutat. Hem vist que les nostres famílies cada vegada més tenen un gos o fins i tot dos, i és molt important que tinguin la consciència d’una banda de que s’han de censar, i de l’altra banda que aquests gossos tinguin el seu espai”.

Segons ha destacat Badia, aquest espai pels gossos “passa per crear aquestes zones per tal que corrin i també per tal que puguin fer esport i s’ho puguin passar bé, el que s’anomena agility. Això ens ho està demanant ja la ciutadania perquè els gossos ja formen part de la mateixa convivència de la família”.

En aquesta línia, l’alcaldable socialista ha destacat que és important que els gossos puguin entrar en equipaments municipals quan la gent està fent gestions: “És una manera de normalitzar la presència dels animals de companyia, que creiem que han de tenir la seva cabuda i el seu espai sempre controlat, sempre cívic”.