L'alcaldessa, Raquel Sánchez, i la tinenta d'alcaldia, Ester Zamorano
L'alcaldessa, Raquel Sánchez, i la tinenta d'alcaldia, Ester Zamorano

Al setembre, una vegada passades les vacances d’estiu, les activitats es reprenen a la ciutat. La programació “Amb seguretat SÍ, al setembre tornem a començar” recull activitats formatives, culturals i esportives adreçades a totes les franges d’edat de la ciutadania que se desenvoluparan en els equipaments cívics, culturals i esportius de Gavà. Algunes d’aquestes propostes començaran de forma virtual. En aquest sentit, els cursos de formació per persones adultes s’iniciarà amb una part de l’oferta on-line, i també seran virtuals iniciatives de La Casa Gran.

Durant l’acte de presentació del programa, a la Biblioteca Josep Soler Vidal, l’alcaldessa, Raquel Sánchez ha manifestat: Volem transmetre un missatge de normalitat a la ciutadania amb el començament i la represa de les activitats que fins ara havíem programat per al mes de setembre”. Evidentment, ha dit, “tenint en compte tota una sèrie de mesures com les d’aforament i seguretat establertes per les autoritats sanitàries. Unes mesures que afectaran en major o menor grau les activitats que es veuran limitades a nivell d’aforament. També hi haurà altres que no es podran fer però en el seu lloc hi haurà unes altres diferents o a nivell virtual”.

L’alcaldessa ha remarcat que “aquesta situació que estem vivim, provocada per una pandèmia, no ens ha de deixar perdre de vista que hem de tenir projectes, que hem de continuar amb les activitats. Tot això és necessari per la dinamització econòmica de la nostra ciutat i per la cohesió social”. Raquel Sánchez ha assegurat que “l’Ajuntament ha fet una programació d’activitats i de tallers adreçats als diferents col·lectius que estarà a l’alçada de les seves expectatives” i ha fet una crida “a la coresponsabilitat individual i col·lectiva per contenir i minimitzar els contagis”

Equipaments i espais

De la seva banda la tinenta d’alcalde de l’Àmbit d’Acció Social, Ciutat Educadora i Cultura, Ester Zamorano ha explicat en què equipaments i espais es faran les diferents propostes. Així les activitats de la gent gran es faran en el Casal de la Torre Lluc i en el casal de Can Tintorer. “Enguany el Casal del Centre el mantindrem obert per oferir el servei de podologia i com a punt d’informació. Pel que fa als tallers que fem per a tothom, i que començaran a l’octubre, els mantindrem en el Nou Espai Sant Jordi”, ha anunciat.

El SIAD acollirà les activitats per a les dones i l’Espai Jove La Casa Gran les del jovent “cal dir que moltes de les activitats es faran on line com s’han fet durant el confinament i han resultat un èxit”.

Al Casal American Lake reprendrà la seva activitat les escoles de música i de pintura i a l’Espai Maragall tornarà l’Espai Escènic. “Hem de dir que aquestes escoles durant el mes de juliol van fer cursos on line que també van tenir molta acceptació”, ha destacat Zamorano. A més, a l’Espai Maragall retornarà “el teatre amateur i el teatre infantil de la Xarxa d’espectacles, sempre, com dient, mantenim les mesures de seguretat i l’aforament que correspongui”

Les biblioteques aniran obrint serveis “a la Biblioteca Josep Soler Vidal ja vam obrir el préstec de llibres, alguna sala de lectura i ara, al setembre, hem obert la Biblioteca Marian Colomé”.

Pel que fa els equipaments esportius Ester Zamorana ha explicat que “a l’estiu es va iniciar la seva apertura i poc a poc anirem obrim tots”, una situació que també passarà amb la resta d’equipaments cívics que fan servir moltes entitats “Ja hem parlar amb cadascuna de les entitats per poder reobrir el mes aviat possible”, ha anunciat la tinenta d’alcaldia.

Mesures i consells

En l’actual context d’incertesa i canviant caldrà tenir en compte tot un seguit de mesures i consells per assistir a les activitats programades, expliquen des de l’Ajuntament:

  • Les propostes es desenvoluparan sempre complint les mesures de seguretat i higiene que marquin en cada moment les autoritats sanitàries.
  • Aforament limitat i complint la normativa.
  • Les activitats estan subjectes a l’evolució de l’actual situació sanitària de la Covid-19.
  • S’avisarà amb antelació dels canvis que es puguin produir.
  • En tot moment cal seguir els protocols establerts a cada activitat.
  • Ús de mascareta
  • Rentat de mans