semàfors
Parés, aquest matí davant l'Ajuntament de Gavà

El Partit Popular (PP) de Gavà demanarà al govern municipal que s’ampliï el temps de pas en els semàfors de la recentment remodelada C-245 al seu pas per la nostra ciutat. Mónica Parés, portaveu dels populars, ha destacat que el seu grup “ja es va queixar molt de la carretera per tots els nyaps que es van cometre durant les obres”.

Ara, però, centren l’atenció en “la gran quantitat de semàfors que s’han instal·lat, alguns d’ells per tal que els vianants puguin creuar la carretera. Hem rebut moltes queixes de ciutadans que troben el temps de pas insuficient, especialment per a persones amb mobilitat reduïda per les que els 21 segons de temps de pas es fa massa curt”. Per tant, “demanarem al govern municipal que faci totes les gestions possibles amb els administracions competents per tant d’ampliar el temps de pas d’aquests semàfors per a vianants”.

Els populars formularan aquest petició en el Ple Municipal de setembre que es celebra el dijous 28. Serà en aquesta ocasió l’únic prec, que anirà acompanyat de quatre preguntes més. Una d’elles està relacionada amb “una de les activitats programades dins del programa de Festa Major de Sant Pere, el Gavà Beach Festival, que van ser una sèrie de concerts que es van fer a la platja de Gavà Mar i que van comportar conflictes amb els veïns i els bars de l’entorn. Preguntarem, doncs, com valora el govern municipal aquest Gavà Beach Festival i si creu que per l’any vinent cal canviar tant la seva ubicació, que va ser la queixa dels veïns, com la naturalesa del mateix esdeveniment”.

Sense sortir de Gavà Mar, els populars també preguntaran al govern municipal “perquè aquest estiu s’han tancat les fonts, dutxes i aixetes de les platges de Gavà mar, el que és un greuge comparatiu amb platges properes com la de Castelldefels on aquests serveis funcionaven. El decret de sequera afectava per igual a tothom, així que aquest ha estat un servei de qualitat menys a les nostres platges, per això volem saber quin és el motiu de que es tanquessin”.

De les altres dues preguntes, una d’elles fa referència a les obres de la piscina de Can Tintorer que la mantenen tancada temporalment. Parés destaca que el seu grup “vol saber quant temps duraran aquestes obres, què pensa fer amb els usuaris i els cursets que comencen ara al mes d’octubre, i sobretot preguntarem què pensa fer amb el personal de la piscina que aquests dies no pot treballar al seu lloc habitual”.

La darrera de les preguntes que formularan els populars fa referència a la circulació de patinets per la zona de vianants de Gavà: “Tot i estar expressament prohibit per la nova Ordenança de Circulació que va entrar en vigor el passat mes de maig, seguim veient patinets elèctrics circulant per la Rambla i per la Illa de Vianants, així que preguntarem al govern municipal quins recursos s’han ampliat respecte als que ja hi havia per controlar aquesta presència de patinets a la Rambla i a la Illa, quantes sancions s’han imposat i quin import s’ha recaptat amb aquestes multes”.