Foto de família dels finalistes gavanencs
Foto de família dels finalistes gavanencs

02L’Espai Maragall ha acollit aquest matí la gala de semi-final gavanenca del Gavà-Viladecans Talent Factory. En aquesta gala s’han donat a conèixer els noms dels sis projectes que passaran a la final i que competiran juntament amb els sis finalistes que han estat escollits a Viladecans aquesta mateixa setmana.

Els si guanyadors han estat els següents: “Grow&Joy”, de Paula Vidal i Marta Sánchez, alumnes del col·legi Santo Ángel que han tingut com a mentora a Teresa Ventura de Jardiland; “Go Chef”, de Silvia Engli i Laura Collado, alumnes del col·legi Sagrada Familia que han tingut com a mentor a Juan Carlos Escudero de Lipotrue; “Home Bag”, de Santiago Guzmán i Gursewak Singh, alumnes del CEFP Núria que com a mentor han comptat amb la formidable predisposició de Santiago Quintela, de l’Hotel Bel Air de Castelldefels; “+Study”, d’Edu Santos i Aron Luengo, que són també alumnes del col·legi Santo Ángel i que han tingut a Xavier Torras, de Roca, com a mentor; “TransNit”, de Silvia Serrano i Laia Mateo, alumnes del Lycée Français de Gavà Bon Soleil que han tingut com a mentor a Julio Manteca, de Rio Import; i finalment “WinScreen”, de Pol Sánchez i Thiago Nieto, alumnes del col·legi Immaculada Concepció als quals ha fet de mentor Santi Delibes, de Barnasud.

El tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Tort, ha assistit a l’acte i ha adreçat unes paraules a tots els assistents. En el seu discurs ha agraït l’esforç de tots els estudiants, tant els dels projectes guanyadors com els dels que no han passat el tall. De fet, la gala ha comptat amb la intervenció del reconegut coach Pedro Olivares, que ha centrat les seves paraules en parlar de com el fracàs no és negatiu i serveix per l’emprenedoria de la mateixa manera que l’èxit.

En acabar la gala, Tort ha mostrat el seu orgull no només pels guanyadors, sinó en realitat per l’enorme qualitat de tots els projectes gavanencs que han pres part en aquesta edició del Talent Factory: “Quina força que tenen els alumnes de Gavà, quines ganes d’emprendre i quins projectes tan interessants que hem vist avui, esperem que algun d’aquests sis finalistes que hem conegut avui s’emporti la victòria a la final”.

Tort tanmateix ha destacat que un esdeveniment com el Talent Factory és important perquè ensenya als joves “a no tenir por a fracassar, a ser capaç d’assumir riscos, i ser capaç de perseguir una idea quan la tens fins aconseguir-la, és el que ja fa uns anys que treballem a les escoles de Gavà en altres projectes que portem a terme en l’àmbit escolar, que no tinguin aversió al risc ni als reptes de la vida, que no tinguin por al fracàs”.

En acabar la gala hem pogut parlar amb alguns del guanyadors, que òbviament estaven desbordats per l’emoció. És el cas de la Silvia i la Laia, que amb el seu “TransNit” ja s’han plantat a la final. La Silvia ha mostrat la seva alegria per haver passat a la final tot confessant que “no ens ho esperàvem pas, estem super contentes perquè hem treballat molt i li hem dedicat moltes hores”.

També estaven molt contents el Pol i el Thiago amb el seu “WinScreen”, altre dels sis projectes que han passat a la final. El Pol, de fet, tampoc s’esperava passar a la final del Talent Factory: “no ens ho esperàvem perquè hi ha projectes que mereixien estar en el lloc on nosaltres som ara, hi ha una competència molt forta, sí que és veritat que no en el nostre àmbit perquè hi ha poc productes, la majoria dels projectes són serveis, però tot i així la competència es realment forta”.