WeLeague 7
Aquest és l'equip d'Adisga que competeix a la WeLeague 7 (Foto: cortesia Adisga)

Gavà acollirà el dissabte 26 de juny les semifinals de la lliga de futbol especial WeLeague 7. L’equip d’Adisga (Associació de Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Gavà) és un dels 8 de tot Catalunya que participa en aquest torneig que disputen persones amb diversitat funcional, el que inclou tot tipus de discapacitat intel·lectual i també discapacitats físiques. Els equips són mixtos i les edats dels jugadors van dels 16 al 50 anys.

Poder jugar en aquesta lliga és, segons Elisabet Sánchez, directora pedagògica d’Adisga, “un somni que han complert després de molts anys intentant-ho. S’han provat diferents fórmules, entre elles la inclusiva que consistia en jugar amb jugadors ordinaris, però no va ser viable”. Competir en aquesta lliga, doncs, era una sortida molt important per ells ja que, “a banda del reforç de l’autoestima, normalitzen el poder participar en una activitat esportiva com qualsevol altra equip, oportunitat que fins ara no se’ls havia pogut donar”.

La participació en aquesta lliga especial, doncs, forma part de “la nostra lluita per la inclusió, els donem l’oportunitat de que puguin jugar al futbol com qualsevol altra adolescent, fins i tot federats”. I és que, tal i com explica Sánchez, “al final les aspiracions i els objectius de les persones són les mateixes, independentment de les capacitats que cadascú tingui, al final a tothom li agrada competir i guanyar, per tant aquesta activitat els reforça la seva seguretat, la seva confiança, i el saber que formen part de la societat i de la seva comunitat més propera d’una manera real”.

Sánchez només veu avantatges a la participació d’Adisga en aquesta competició, i és que, “a banda dels beneficis físics, que són els de qualsevol pràctica esportiva, hi ha beneficis socials, psicològics, d’autosuperació, d’emotivitat, d’alliberació d’estrès, i tot això minva el repte d’exclusió social en el que es troba aquest col·lectiu”. A més, “en ser un esport adaptat, el poden practicar de forma continuada i consolidada, entrenen cada setmana en horaris fixos”.

Adisga ha estat una de les principals promotores d’aquesta lliga, tant és així que ara mateix “estem lluitant per tal que Gavà sigui la seu de les semifinals i la final d’aquesta lliga en els propers anys”. Les semifinals d’enguany es celebren, doncs, el dissabte 26 de de juny al matí a l’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà. El proper cap de setmana es celebra a Blanes la segona fase d’aquestes semifinals, i finalment també a Blanes tindrà lloc la final el proper 4 de juliol.

WeLeague 7