Albert Massana, portaveu del grup municipal d'ERC
Albert Massana, portaveu del grup municipal d'ERC

Sense llum. A les fosques de l’estiu, a instàncies d’un promotor privat, s’ha promogut una modificació urbanística a La Sentiu que pretén urbanitzar terrenys amb pendents superior als permesos. El planejament urbanístic indica que s’han de preservar els terrenys de pendent superior al 20%. Malauradament, l’Ajuntament ho ha ignorat. Davant d’aquesta situació, ERC-Gavà hi vam presentar al·legacions l’agost passat.
Abans, en el ple de juliol, s’havia aprovat iniciar una altra modificació urbanística a l’àmbit de la masia can Mas, també arran d’un promotor particular. El projecte preveu reduir sòl qualificat de forestal i convertir-lo en una nova qualificació que permet intervencions privades.
En un ajuntament que presumeix de la defensa del medi ambient, aquestes iniciatives urbanístiques no s’haurien d’haver tolerat. L’urbanisme hauria de servir per augmentar la protecció dels nostres boscos i no reduir-ne l’àrea. Ja sabem que el Pla General Metropolità-76 és obsolet, amb elements urbanístics agressius, planificats en una època de desenvolupisme antiambiental. El més greu és que la segona modificació, la de can Mas, encara NO ha passat per cap procés d’informació pública ni participatiu.
Aquest urbanisme, sempre a remolc de particulars, que tendeix a eliminar bosc i espais lliures, no és el model de ciutat republicana que volem.
Sembla que el govern local, més enllà d’eslògans buits, no té clar quin model vol per a la ciutat. Ens calen instruments per aturar la deriva actual i, el primer de tots, és tenir un ajuntament republicà compromès amb el medi ambient.