Sergi Mingote a Gavà
L’alpinista Sergi Mingote visitarà aquest divendres Gavà

L’alpinista Sergi Mingote visitarà aquest divendres Gavà, convidat per Fita i Petjada, amb l’objectiu de participar en el Club de lectura de muntanya de la biblioteca Josep Soler Vidal. En la trobada, que tindrà lloc a les 19 hores, l’escalador de Parets explicarà el seu repte d’aconseguir un rècord Guinness de l’alpinisme ascendint en un any els tres cims de 8.000 metres més alts del món sense l’ús d’oxigen addicional. Mingote, que ha coronat l’Everest dues vegades, intentarà assolir els tres cims i superar el rècord fixat per l’italià Silvio Mondinelli, que va pujar l’Everest (8.848 m), el K2 (8.611 m) i el Kangchenjunga (8.586 m) en 3 anys i 64 dies.

El nou repte de Mingote té una finalitat solidària i també servirà per donar a conèixer la tasca que desenvolupen entitats com APINDEP, RODAMUNT, Be Artsy i la Fundació Catalana de la Síndrome de Williams. Per Mingote, el repte es farà sense oxigen, per “una decisió personal”. A Mingote el preocupa la temporada de tardor al Kanchenjunga perquè últimament no hi ha permisos i s’hi està pujant més a la primavera que no pas a la tardor”.

La primera de les expedicions previstes, els ascensos al K2 i al Broad Peak, començarà el 12 de juny. El Museu Melcior Colet va acollir la presentació dimarts passat coincidint amb el 15è aniversari de la primera emissió mundial en directe des del cim de l’Everest (des de la cara sud), a càrrec de l’expedició Everest 50 de TV3, encapçalada precisament per Sergi Mingote.