Sessió informativa sobre el projecte urbanístic de Can Sellarès
Sessió informativa als baixos de la Torre Lluc

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va explicar ahir en una trobada amb la ciutadania el projecte d’urbanització de Can Sellarès . L’alcaldessa va explicar que Gavà “es troba davant d’un Pla Urbanístic que promou Viladecans i des de Gavà hem fet aportacions i al·legacions i hem aconseguit millores de configuració urbanística en el Pla promogut per Viladecans”.

L’alcaldessa va assegurar que “l’Ajuntament de Gavà no pot oposar-se al projecte elaborat i aprovat per l’Ajuntament de Viladecans”.

Gavà es propietària gairebé de la meitat de l’àmbit de Can Sellarès. Raquel Sánchez va explicar que “estem parlant amb Viladecans sobre l’ús de la Masia i la situació de les entitats que l’utilitzen i, hi haurà un temps de transició ja que cal fer obres de rehabilitació. Ens esforçarem perquè no quedi cap entitat sense atendre o reubicar en les millors condicions possibles”.

L’alcaldessa de Gavà va destacar que “els beneficis del Pla Urbanístic de Can Sellarès els destinarem a equipaments per Gavà, entre ells, adequar i completar la Casa de les Famílies i reconvertir-la en un espai dedicat preferentment a les famílies i l’educació”.

A la xerrada van assistir-hi representants dels grups municipals de l’Ajuntament: ERC, Podemos i Junts per Gavà que es van mostrar crítics amb el projecte.

El portaveu d’ERC, Albert Massana, va valorar la xerrada demanant una reflexió “algú se’n recorda quan l’Ajuntament de Gavà va comprar aquests terrenys i per què ho va fer? Doncs els va comprar precisament, perquè no passés el que està passant ara, és a dir es poden explicar martingales, però aquí ens han mentit perquè precisament Gavà ha destinat diners dels gavanencs i gavanenques perquè no passés el que ara passarà i Viladecans no fes això: créixer amb el totxo. S’han destinat diners dels gavanencs i gavanenques perquè aquí no s’edifiqués i ara els han fet un gol per tota l’escaire que ens d’empassar tots els gavanencs i gavanenques”.

El portaveu de Podemos, Miguel Herrera, va manifestar després de la xerrada que “la informació que ens han donat avui és falsa. Es completament fals que l’Ajuntament de Gavà, que és copropietari al 50% dels terrenys de Can Sellarés, no es pugui oposar a la destrucció de Can Sellarés tal i com el coneixem avui”.

Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà, va manifestar després de la xerrada que “des del nostre grup tenim dues preguntes que avui no s’han contestat: Políticament Gavà està d’acord amb el projecte? I, en segon lloc, quan ens parlen de revertir els beneficis en equipaments, de quins beneficis parlem? És important saber si l’operació és tan bona com ens la volen vendre”.

El portaveu socialista, Jordi Tort, va valorar el projecte de Can Sellarès “com un projecte que pot ser bo per a la nostra ciutat perquè reinvertirem els beneficis en equipaments de la ciutat i també perquè hem treballat i treballarem amb l’objectiu que les nostres entitats puguin aprofitar els equipaments culturals i esportius que preveu el projecte. Trobem a faltar la corresponsabilitat dels grups de l’oposició que a vegades venen a aquests actes per a rebentar-los i esperem a l’aprovació definitiva de la Generalitat per veure la postura dels grups polítics que avui parlen aquí i què fan allà”.

Entre els veïns i veïnes assistents a la xerrada hi havia la presidenta de la plataforma Salvem Can Sellarès, Marta Benítez, “de moment hem recollit 1200 signatures i continuem cada diumenge a Can Sellarès amb l’ajuda i col·laboració de molta gent i moltes entitats perquè ens estan traïent les poques zones verdes que tenim i és fals que l’Ajuntament de Gavà no es pugui oposar al projecte. Ara estem pendents d’organitzar una assemblea informativa amb tota la documentació del projecte i organitzar una gran mobilització”.

El projecte inclou el manteniment de la Masia, la construcció d’habitatges, una zona esportiva i zona d’equipaments i es troba en fase inicial.