Sessió de mentoratge del Talent Factory a càrrec de Santiago Quintela

Santiago Quintela, propietari de l’hotel Bel-Air de Castelldefels, ha mantingut aquest matí una sessió de mentoratge dins del projecte Talent Factory amb dos alumnes del Centre de Formació Professional Núria. La sessió ha tingut lloc a les instal·lacions del mateix hotel i en ella els alumnes han intercanviat la seva visió del projecte amb Quintela, qui al seu torn ha bolcat tota la seva experiència en ajudar i orientar als estudiants en el disseny del seu projecte empresarial.

Santiago Quintela ens ha explicat que un dels punts més importants a l’hora de tirar endavant un projecte empresarial és “pensar sempre en el client, per descomptat, però potser abans que el client en el proveïdor, perquè sense proveïdors no tenim clients”. Quintela també recorda que al principi “no és tan important el cost com la idea, però al final acaba sortint la competència i per tant sí que és important tenir un preu que pugui fer front a aquesta competència”.

Respecte als dos joves als quals està assessorant, Quintela destaca que “estan molt engrescats i són gent molt preocupada pel detall i pel projecte”, i al mateix temps destaca que la idea de projecte que han tingut els dos estudiants “és molt bona i té una evident utilitat pràctica perquè hi ha un públic objectiu que no té aquest producte i que el podria obtenir a un preu molt baix o fins i tot subvencionat per entitats governamentals, i podria resoldre un problema greu que fins i tot costa vides”.

Però de quin producte estem parlant? Un dels dos estudiants, Santiago Guzmán, ens l’explica: “El nostre és un projecte social que es diu “Homebag” i que consisteix en una motxilla que, a banda de que serveixi per portar coses, també sigui habitable per la gent del carrer, i per tant estem enfocant-ho de cara a que tingui un preu assequible o per donacions a ONG’s o similars”. La idea va sorgir arran de que el company de Guzmán “treballa ajudant a la gent del carrer i va pensar en què podien necessitar que no tinguessin, i es va adonar que el que necessiten sobretot és una protecció a la nit pel fred, així que vam anar posant idees i fins i tot hem pensat en col·locar-li una petita placa solar que doni llum, és un projecte innovador”.

Guzmán també agraeix la col·laboració de Santiago Quintela qui “ens està ajudant moltíssim perquè és un empresari excel·lent, ens està ajudant en tot el que està a la seva disposició i fins ara el projecte està anant molt bé, nosaltres li estem posant moltíssimes ganes”.