Eramprunyà Trail nova prova de muntanya

Aquest any s’estrena una nova prova esportiva: L’Eramprunyà Trail, una cursa organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà i pel Club Atletisme Gavà que esdevé l’evolució i fusió del Canicross i la Mitja Marató Eramprunyà de la UME que es va realitzar del 2013 al 2017.

L’objectiu de l’Eramprunyà Trail, que se celebrarà el 19 d’abril, és descobrir el paratge amb esplèndides vistes des del massís de Montserrat a tota la plana deltaica i camins amb vegetació on hi destaca el garric, el margalló i la cirera de pastor.

Un segon objectiu és fomentar l’esport entre totes les persones a les quals els hi agrada el córrer i la muntanya. Per aquesta raó es realitzaran dos recorreguts: un de 22 km, que arriba fins el mateix castell d’Eramprunyà, i un segon, de 12 km, que es quedarà per la falda d’aquesta muntanya. Totes dues entitats vetllen pel respecte a la natura i són plenament conscients de l’existència de la crisi climàtica a la qual estem immersos. És per aquest motiu que es treballa per Residu Zero, on el plàstic quedarà del tot prohibit per part de l’organització. Es vetllarà fortament per la sostenibilitat ambiental de la prova, no només durant el recorregut, sinó també en els avituallaments i en el punt de sortida i arribada.

El procés d’inscripció

Per fer la inscripció a l’Eramprunyà Trail per Internet:

  1. cal acceptar el Reglament de l’Eramprunyà Trail
  2. cal omplir el formulari d’inscripció a l’Eramprunyà Trail, i tot seguit
  3. cal fer un pagament per mitja d’una targeta Visa o MasterCard
  • No és possible d’omplir el formulari d’inscripció com una reserva de plaça o pre-inscripció, amb la intenció de fer més tard el pagament amb targeta o per transferència bancària. Es a dir, si després d’omplir el formulari cancel·lem el pagament amb targeta, tot el procés d’inscripció quedarà anul·lat.

Recorregut

Eramprunyà Trail discorre per la vall de la Sentiu, per l’extrem nord-oest del terme municipal, entre a carretera BV – 2041, de Gavà a Begues i la carretera de l’abocador. Un zona de muntanya amb petites joies i que dona per molt.

S’ha aconseguit fer un recorregut amb el mínim terra dur possible, només concentrat a l’inici i final del traçat. Hem apostat pels corriols, com a eix bàsic del trail, on les pistes només serveixen per transitar d’un camí a un altre.

El recorregut té una dificultat tècnica suau on el tipus de terreny, amb pedres, roques i vegetació una mica densa obliga al corredor a estar permanentment atent al camí.

Dades tècniques de l’ERAMPRUNYÀ TRAIL  22 KM

Hora de sortida: 9 h.
Distància: 22 quilòmetres
Desnivells: +700 m (total acumulat 1400 m)
Temps màxim: 4:00 hores
Controls de pas i avituallaments: sortida, arribada i punts entremig.

Dades tècniques de l’ERAMPRUNYÀ TRAIL  12 KM

Hora de sortida: 9.30 h.
Distància: 12 quilòmetres
Desnivells: +300 m (total acumulat 600 m)
Temps màxim: 3:00 hores
Controls de pas i avituallaments: sortida, arribada i un punt entremig.

Mapa del recorregut.

Miguel Ángel González, exercirà de padrí de l’Eramprunyà Trail. González va ser guanyador Ultra Trail BCN 2019 (també primer classificat absolut en 2016), de la Trail Montnegre-Corredor 2019 (també primer classificat absolut en 2015), 3r classificat de l’Ultra Montseny 2019 i 2n classificat a l’Xtrail Marathon Cup 2019

Des de l’organització de l’Eramprunyà Trail, estem summament agraïts per la seva col·laboració, de manera totalment altruista amb nosaltres. Només podem donar-te les gràcies, mil gràcies!, i reconèixer que no podem tenir un padrí millor.