Casa Andalucía de Gavà
Imatge d'arxiu d'un festival anterior al Jacme March

La Casa Andalucía de Gavà celebrarà el seu setè aniversari en el marc de la festa Major d’Hivern. La celebració tindrà lloc el dissabte, 11 de desembre, a partir de les 20:00 hores al pavelló Jacme March, i inclourà diverses actuacions com la del transformista Edy Martel, el duet musical Burbul Music, i cantants com Juan Manuel Vera i Carmen Carrasco.

Conchita Benjumea, presidenta de l’entitat, ha destacat que “volem fer coincidir el nostre aniversari amb la festa de Sant Nicasi per col·laborar amb el poble i aportar un toc nadalenc, i els nostres socis accepten molt bé fer-ho en aquestes dates i participen amb moltes ganes”.

A banda de l’espectacle del dia 11, la Casa Andalucía organitzarà la seva tercera “zambomba”. Serà el diumenge 12 a les 18:00 hores al parc de la Torre Lluc, on “ja ens tenen preparat al costat de l’arbre un espai on farem la famosa “zambomba”. Els altres dos anys van actuar diversos cors amb un ambient nadalenc preciós, vam oferir xocolata calenta, i es va muntar una mena de foguera al voltant de la qual vam cantar nadales. Va ser tot molt animat i va venir molta gent”.

Bernjumea es mostra orgullosa de l’activitat desenvolupada tant per l’entitat que presideix com per la resta que integren el món associatiu gavanenc: “Continuarem fent cultura i societat aquí a Gavà, no només nosaltres sinó totes les entitats de la ciutat, que Gavà és molt rica en entitats i se les ha d’animar una mica més i estar per elles”.

El setè any d’aquesta celebració fa referència a la segona etapa de l’entitat, ja que en realitat es va fundar l’any 1981. Després d’estar en actiu molts anys, es va quedar congelada uns anys per problemes personals dels seus organitzadors, fins que es va tornar a posar en actiu l’any 2015.