setembre

Activitats formatives, culturals i esportives són el gruix de la campanya “Al setembre tot comença”, un programa pensat per a totes les edats i gustos que es desenvoluparà en diferents equipaments municipals.

El nou Espai Municipal Sant Jordi es manté com a referència del format +18 amb diferents possibilitats i experiències formatives adreçades a qui vol continuar aprenent. Com a novetat, en aquesta edició s’incorpora un format de càpsules que obren una opció a les persones que no poden dedicar-hi el temps que voldrien i que no poden assistir a una formació trimestral. El Centre de Formació d’Adults ofereix activitats a les persones que desitgen preparar-se acadèmicament: COMPETIC (cursos d’informàtica equivalents a l’ACTIC), llengua castellana, llengua catalana, anglès, preparació de les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i GES (ESO per a persones adultes).

Les persones amb més de 65 anys, o entre 60 i 65 que no estiguin en situació laboral activa, disposen també d’una gran oferta de tallers per triar dins dels casals municipals de la gent gran. Tallers centrats a mantenir una forma física adequada, altres relacionats amb les arts, amb treballar diferents teràpies corporals o la memòria en són alguns exemples. El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos de català per a persones adultes des del nivell bàsic (A1) al superior (C2), que poden ser presencials o en línia, per obtenir certificats oficials.

A les biblioteques de Gavà hi podeu trobar exposicions, conferències, tallers i cursos de literatura, cinema i tecnologia. També hi ha espectacles per a persones adultes i tallers infantils per a nadons, clubs de lectura i espais de conversa en anglès. Després de les obres de millora, es recupera la biblioteca Marian Colomé com a equipament cultural i per a la formació, mentre que la Unió de Cooperadors, ja a ple rendiment, acollirà les activitats innovadores i d’economia social i cooperativa a lab “Espai Digital”. En aquest espai es disposa d’impressores 3D, màquina de tall làser i altres eines necessàries per als projectes que s’hi realitzen.

També les entitats de lleure de la ciutat ofereixen activitats que podeu consultar al web de Gavà Jove. La joventut gavanenca disposa d’un ampli programa d’activitats organitzades per l’Espai Jove La Casa Gran que podeu trobar a la mateixa pàgina. El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ubicat al carrer de la Generalitat número 7, ofereix diversos tallers i un club de lectura feminista, a més d’exposicions, conferències i xerrades. Finalment, les entitats de Gavà organitzen un munt d’activitats en les quals podeu participar. En trobareu informació a la seu de cadascuna d’elles.

Aquí podeu consultar el fulletó complet del programa “Al setembre tot comença”.