Setmana de la Mobilitat 2018
La proposta més popular serà la celebració de la IV edició de la Pedalada

Gavà se suma, un any més, a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb la celebració de diferents activitats, que tindran lloc entre l’1 i el 7 d’octubre, per fomentar els desplaçaments urbans amb mitjans no contaminants amb l’objectiu de construir ciutats més amables i respectuoses amb l’entorn.

La proposta més popular serà la celebració de la IV edició de la Pedalada, diumenge 7 d’octubre, amb un recorregut de 15 quilòmetres que transcorrerà pel Parc Agrari i La Murtra i la Caminada, que s’iniciarà a la plaça de l’ermita de Bruguers, on s’hi arribarà en bus, i presenta un itinerari, de 5 quilòmetres amb pendent descendent per camins i senders del Garraf. Ambdues sortides finalitzaran a la plaça de Jaume Balmes amb aperitius i detalls pels participants i activitats per a tothom com ITB, circuit monocicles, circuit de bicis elèctriques i photocall, entre d’altres.

Altres activitats programades seran un curs teòric-pràctic d’iniciació per adults que vulguin aprendre a anar amb bicicleta. La formació, que constarà de tres sessions, començarà el 3 d’octubre i l’impartirà personal de oBACC (Bicicleta Club de Catalunya). Les places són limitades i cal inscriure’s trucant al telèfon 93.263.91.00.

El 5 d’octubre, de les 17:30 a les 19:30 hores, a la plaça Major, es farà l’activitat “Quin soroll fem?” on, mitjançant la realització de mesuraments amb sonòmetres en diferents ubicacions, es comproven els beneficis que té la pacificació del trànsit a la nostra ciutat.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, l’Ajuntament s’adhereix a la campanya RCB (Red de Ciudades por la Bicicleta) “En bici llegarás antes” i realitzarà la segona cessió temporal de bicicletes elèctriques per als treballadors del consistori els quals rebran un curs bàsic de formació teòric-pràctica.

També es posarà en marxa, conjuntament amb un centre educatiu pertanyent a la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat i l’AMPAS, el projecte “Bus a peu”. Aquesta acció consisteix en la creació de recorreguts a peu, amb punts de recollida, per tal que els estudiants vagin plegats caminant a l’escola, al principi amb el suport d’educadors, però amb l’objectiu que siguin els mateixos pares i mares els qui organitzin els acompanyaments per garantir la continuïtat del projecte. Aquesta acció pretén promoure els desplaçaments a peu dels escolars.