signatures

La Coordinadora de Mares i Pares per l’Escola Pública de Gavà ha iniciat una campanya de recollida de signatures en contra del tancament de dues línies d’Infantil 3 al municipi, concretament a les escoles L’Eramprunyà i Salvador Lluch. La Coordinadora denuncia que, amb la supressió d’aquestes dues línies per part de la Generalitat, només en quedaran set a escoles públiques de Gavà, davant de les 10 que oferirà l’escola concertada. Segons Elena Flores, presidenta de l’associació, aquest és un tema endèmic, de fa molts anys”, i ha qualificat la situació d’excepcional. Flores creu, com la resta d’integrants de la Coordinadora, que “l’oferta inicial a les públiques no es pot treure, han de tenir això en compte i no fer perdre aquestes dues línies que, un cop es perden, ja no es tornaran a obrir”.

Des dels sindicats també s’ha volgut donar suport a les mares i pares de la ciutat. El delegat sindical de Comissions Obreres del Baix Llobregat, Alfred Freixedes, ha manifestat que estan totalment en desacord amb aquesta supressió de línies, ja que “és clarament una política d’estalvi del Departament, que no vol seguir gastant. El que vol és massificar les aules i enviar molt alumnat cap a la concertada”.

Davant d’aquesta situació, la Coordinadora està preparant diverses mobilitzacions i protestes que tindran lloc en els pròxims dies. El 6 de juny faran una concentració. “Estem pendents del lloc, perquè la farem coincidir amb el Consell Escolar Municipal, que creiem que és un lloc adequat per fer-la”, ha dit Elena Flores. “Tractarem que sigui també una jornada lúdica, perquè puguin venir les famílies i ens escoltin”, ha afegit.

De moment, la Coordinadora ja ha recollit més de 600 signatures a la porta de diferents centres educatius de Gavà, per exigir la reobertura de les dues línies d’I3 tancades i que no es tanqui cap més a l’escola pública.