signatures per canviar el nom a Joan Carles I
Representants de les entitats que van impulsar la campanya i dels partits que li donen suport

Un total de 1.295 signatures s’han recollit en el marc de la campanya ciutadana que demana el canvi de nom de l’avinguda de Joan Carles I per avinguda de la República, impulsada per Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el col·lectiu La Mata de Jonc i que compta amb el suport d’ERC, PdCat, Demòcrates de Catalunya i la CUP. Representants d’aquestes entitats i formacions polítiques es van donar cita, ahir a la tarda, a les portes de l’Ajuntament on Jesús Camas va llegir un comunicat. A continuació Helena Pérez, coordinadora de l’ANC Gavà, va enregistrar les signatures. Ara la proposta es tractarà al Ple Municipal del 28 de juny en l’apartat de precs i preguntes.

En el comunicat s’explica que aquestes quasi 1.300 signatures són la resposta a una campanya en què es denuncia “el desprestigi de la monarquia borbònica” d’unes persones que expressen, així, “la voluntat de desterrar de la vila els símbols d’allò que menysté la voluntat majoritària del poble català i d’impulsar el valors republicans com la llibertat, la tolerància i la democràcia”.

Finalment, les entitats promotores de la campanya informen que continuen “promovent activitats de suport a la República catalana i a les persones que pateixen la repressió política” i animen a la ciutadania a enviar cartes de suport “per donar escalf a les persones que pateixen injustament presó per la defensa del dret de Catalunya a decidir lliurement el seu futur”.