sindicat

El Sindicat de Llogateres de Gavà, Castelldefels i Begues ha denunciat als mitjans de comunicació locals el cas de la Fàtima i el seu marit, una parella que ha estat vivint durant molts anys a un pis de lloguer i que ara pot trobar-se sense sostre. Esther Casadellà, integrant del sindicat, ha explicat que el propietari de pis va decidir pujar-los el lloguer, “un lloguer que no podien pagar, i ha iniciat un procés judicial per fer-los fora. Ells continuen pagant el que pagaven abans, no han deixat de fer-ho ni un mes”. També van oferir pagar una renda una mica més alta, però la propietat no ha volgut negociar.

El judici pel cas s’ha fet avui i, segons expliquen des del sindicat, el propietari del pis ha canviat el seu motiu per fer-los fora, al·legant ara que el necessita pel seu fill. La Fàtima ha estat buscant habitatge contínuament durant tots aquests mesos: “He anat a immobiliàries de Gavà, Castelldefels, Viladecans, Sant Boi, Cornellà… també he mirat per internet i he trucat per telèfon. Em diuen que em trucaran, que els hi enviï les nòmines i tota la documentació i, quan ho faig, no em donen resposta o em diuen que el pis ja està reservat”. Tant la Fàtima com el seu marit se senten víctimes de racisme immobiliari, i és que, segons comenta l’Esther Casadellà, “hem anat nosaltres sols a immobiliàries i ens han donat dia i hora per visitar un pis. Però a l’hora de fer la visita, quan la Fàtima s’hi ha presentat, ens han donat diverses excuses per no llogar-li”.

Des dels serveis socials de l’Ajuntament els han dit que no poden fer res en aquest cas, ja que tenen feina i no es troben en una situació d’especial vulnerabilitat, i l’advocat d’habitatge, que no porten casos de petits tenidors. Es troben, doncs, en una situació complicada, tot i complir tots els requisits per poder llogar un pis. Des de les portes dels jutjats de Gavà, fan una crida per si algú disposa d’un habitatge que vulgui llogar. En aquest cas, pot contactar amb el Sindicat de Llogateres a través del correu castelldefels-gava-begues@sindicatdellogateres.org o de les seves xarxes socials: @sindicatcgb (Twitter i Instagram).