El Síndic de Greuges de Gavà, Joan Martínez
El Síndic de Greuges de Gavà, Joan Martínez

La Sindicatura de Greuges de Gavà, a partir de l’1 d’octubre, tindrà la seu al Centre d’Història de la Ciutat, ubicat al carrer de Salvador Lluch, 22.

Per al síndic de greuges, Joan Martínez, “aquest trasllat era una vella demanda d’aquesta Sindicatura. Enteníem que per demostrar la independència i imparcialitat de les accions que havíem de fer, era bo estar fora de l’edifici on concorren totes les activitats municipals”.

La seu de la Sindicatura, des que es va crear, es troba a l’edifici de l’Ajuntament. “En repetides ocasions, ciutadans i ciutadanes ens deien que no volien venir a presentar les seves queixes perquè representàvem l’Ajuntament. El canvi d’ubicació demostra la nostra autonomia i obrir les portes d’un nou lloc on atendre els nostres ciutadans i rebre les seves queixes”, assegura el síndic de Gavà, que està content amb l’equipament municipal on s’ha traslladat: “Hem de reconèixer que se’ns ha situat en un edifici històric i de solera, a més de cèntric, la qual cosa agraïm”.

La Sindicatura de Greuges és la institució que té per missió vetllar pel respecte i la defensa dels drets dels ciutadans i les ciutadanes regulats en les lleis i en el Reglament Orgànic Municipal (ROM), especialment els drets fonamentals i les llibertats públiques. Amb aquesta finalitat, supervisa les actuacions de l’administració municipal i dels organismes que en depenen.

Els horaris d’atenció al Centre d’HIstòria de la Ciutat segueixen sent els mateixos. Atenció presencial del síndic, els dimarts i dijous, de 10 a 13 h, amb cita prèvia als telèfons 93 263 91 99 – 93 263 91 00 (ext. 9470) o mitjançant el correu electrònic: sindic@gava.cat. D’altra banda, hi ha atenció de l’oficina de la Sindicatura de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.