Bon Appetit

La Companyia Spectacular representarà demà dissabte 3 de desembre per darrera vegada a Gavà l’obra “Bon Appetit”. Tal i com destaca Sergio Barnés, integrant de la companyia, “l’obra va néixer aquí a Gavà i creiem que ha de tancar també aquí”. Es tracta d’una obra familiar protagonitzada per la rateta Renné, que inyentarà salvar del caos el restaurant del chef Gregory, on ningú sembla que controla els fogons i els clients troben a faltar el famós pollastre à la Gregory. Evidentment, és un argument inspirat (lliurement) en la famosa pel·lícula de Pixar “Ratatouille”.

L’obra la van estrenar abans de la pandèmia, fa quatre anys, i en aquest temps “hi ha hagut diversos canvis, per exemple s’ha canviat alguna cosa de vestuari, i qui hagi vist l’obra abans segur que ho notarà especialment en el personatge principal, que està molt canviada i millorada”, ens comenta Meri Reverter, una altra integrant del grup. La rateta Renné, doncs, “surt de tres maneres diferents i utilitzem diversos recursos teatrals i artístics. D’una banda surt en forma de projecció, d’altra banda surt en formes de titella, i finalment surt en gran, que és la part més divertida de totes. La veritat és que és bonic de veure”.

Tot i que és una obra familiar, “hi ha gags per a tothom i, quan surts de veure-la, li tens una mica més d’amor a la cuina, i a la persona que cuina encara més”, segons Barnés. “Hi ha certs valors que es tracten a la funció per tal que els infants els vegin des de petits de manera normal, com per exemple endreçar i netejar la cuina o el reciclatge, que són temes que s’han d’assumir i que formen part del procés de cuinar”.

Amb aquesta representació, doncs, la companyia “fica a la rateta en una capsa de manera definitiva i es llença a nous projectes”. Quins projectes? Reverter ens dona algunes pistes: “L’11 de març estrenarem una obra de text, no és tan familiar, i és de creació nostra. Es diu “Adiós, Marta”, i la estrenarem a Gavà perquè som d’aquí i ens encanta poder fer les coses aquí, després si la podem moure doncs millor que millor i molt agraïts”.

La Companyia Spectacular posarà en escena, doncs, per darrera vegada “Bon Appetit” a Gavà el dissabte, 3 de desembre, a partir de les 12:00 hores a l’Espai Maragall. Les entrades es poden comprar aquí a un preu de 6 euros.