Star Books
Star Books et porta els llibres a la teca casa durant el confinament (Foto: cortesia de Cristina Rama)

Més iniciatives per aquest temps de confinament: les dues botigues de llibres Star Books, la de Gavà i la de Castelldefels, porten llibres directament als domicilis. Segons Cristina Rama, encarregada de les llibreries Star Books, han engegat aquesta iniciativa perquè “no ha de decaure l’ànim i volem ajudar a la gent a passar el millor possible aquest confinament, per exemple ara mateix sabem que és molt dur per les famílies estar 24 hores a casa amb els fills i els llibres poden ajudar als pares a entretenir als més petits”. Als adults també els pot ser útil aquesta iniciativa perquè també “ens acabem avorrint de veure la tele, de veure sèries, i és important recordar que els llibres estan aquí i que existeixen mil històries”.

Per organitzar aquesta iniciativa, al Facebook de les botigues estan penjant “fotos de l’estoc que tenim en botiga, les dividim en àlbums com per exemple literatura juvenil, infantil, novetats, etc., si alguna persona vol un llibre i no el tenim a botiga també el podem servir però òbviament, donades les circumstàncies, no podem garantir un termini d’entrega i la comanda queda pendent i quan es pugui, es servirà”. Les comandes es poden fer cada dia entre les 10:00h. i les 14:00h, i després a les tardes entre les 16:00h. i les 19:00h. s’entreguen.

Star Books
La botiga de Castelldefels, aquest matí (Foto: cortesia de Cristina Rama)

Les comandes es poden portar a Gavà, Castelldefels i Viladecans, tot i que “per exemple avui tenim una entrega a Cornellà, així que podem valorar segons quins desplaçaments”. El transport fins els domicilis és totalment gratuït i el pagament dels llibres es pot fer mitjançant targeta de crèdit, transferència bancària o en efectiu, tot i que “nosaltres, per raons higièniques i de seguretat, preferim i potenciem el pagament amb targeta, de fet portem un datàfon i anem als domicilis amb guants i mascaretes, tot i que en aquest dies de moment només un client ens ha pagat en efectiu, la gent ja està molt conscienciada”.

Les dues botigues Star Books tenen 5 treballadors. Com que durant aquest període de confinament estan tancades, alguns d’aquests treballadors “estan fen tasques a botiga de reordenació i col·locació, i també fan les fotos de l’estoc que tenim, mentre que altres estan gestionant xarxes socials i pujant les fotos per tal que la gent pugui veure el que tenim a botiga”.