LED
Badia, examinant un dels nous punts de llum LED

L’Ajuntament de Gavà ha iniciat la substitució dels poc més de 6.200 punts de llum que hi ha a la via pública de la ciutat per uns de nous amb tecnologia LED. La intervenció permetrà un important estalvi econòmic i energètic, de gairebé 300.000 euros i 2,7 milions de kWh anuals.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha qualificat aquest projecte com “molt ambiciós”, destacant que “aquest canvi ens permetrà no només una millor qualitat de la il·luminació, ja que té la capacitat de poder ser regulada segons horari, sinó que el més important de tot és que l’estalvi que aconseguirem serà de fins el 70% del consum elèctric”.

Amb aquest estalvi “Gavà continuarà sent pionera en temes de sostenibilitat, i és que l’economia circular és això, és ser responsables amb el medi ambient, és intentar aturar el canvi climàtic, és reduir al màxim el consum energètic, i quant menys consumim més ajudem al planeta”.

LED
Un operari naquest matí instal·lant un dels nous punts de llum LED

Els treballs suposaran una inversió de més d’un milió mig d’euros, el que inclou tant la compra dels llums LED com la reforma de les instal·lacions de l’enllumenat públic. Aquests llums LED tenen molt avantatges respecte als tradicionals, entre els quals en destaquen, a banda del ja esmentat menor consum energètic, una major vida útil que passa de les 100.000 hores, i una disminució de la contaminació lumínica ja que les noves llumeneres disposen d’òptiques més eficients que eviten la dispersió de la llum.

Tot aquest esforç, segons destaca Badia, assenyala el camí pel qual vol avançar Gavà: “Volem posar en marxa totes aquelles mesures que estiguin al nostre abast com Ajuntament per tal que Gavà sigui una ciutat responsable amb el medi ambient, sostenible, i que ens permeti ser conscients cada dia de la necessària ètica que hem de tenir com a ciutat en el sentit de ser responsables amb el planeta”.

La substitució de les llumeneres per tecnologia LED es desenvoluparà en quatre etapes dividides per sectors d’uns 1.400 punts de llum. La primera fase, en la que ens trobem ara mateix, es porta a terme als polígons industrials i als barris de Bruguers, Ca n’Espinós i La Sentiu. La segona, que s’allargarà des de finals de desembre i fins el febrer de 2022, s’estendrà per la zona sud de Gavà, tant per l’entorn de la C-245 com pels barris de Gavà Mar i Can Ribes. Entre febrer i abril de 2022 es desenvoluparà la tercera fase a, entre altres, els barris del Centre, Àngela Roca, Can Serra Balet i Ausiàs March. I la darrera fase, entre abril i maig, es portarà a terme als barris de Bòbiles, Diagonal, Les Colomeres, Santa Teresa, Can Tintorer, Can Pere Bori, Can Tries, i Les Ferreres.

LED

Éric Plaza, tinent d’alcaldessa de Manteniment i Qualitat de l’¡Espai Públic i els Barris, ha volgut destacar que aquest projecte no es limita només al canvi dels llums, sinó que “després d’aquest canvi hi haurà una fase posterior en la que revisarem els fanals i canviarem els que estiguin en condicions dolentes, i a més també examinarem i repararem si s’escau els diferents quadres de llum per tal de detectar aquelles zones de Gavà on hi ha problemes de llum ja sigui de caire tècnic o relacionat amb la potència”.

PUBLICITAT