Rebeca Podio Jiménez

Rebeca Podio Jiménez ha presentat a la Biblioteca Josep Soler Vidal el seu nou conte infantil “El sueño de Melania. Aprendiendo a amar”. La protagonista d’aquest conte és la Melania, una nena que se sent trista i ha perdut la il·lusió per les coses. El seu millor amic és el seu gos, Moji, però finalment ni amb ell vol jugar. Una nit té un somni, un viatge que fa amb el Moji on el gos és el seu guia i on s’adona que el que li falta és amor i connectar amb la seva existència.

Podio Jiménez revela que el Moji “existeix en la realitat, és el meu gos que ara té 14 anys, i el llibre de fet és una expressió del que he viscut en els darrers anys perquè ell ha estat el meu company en aquest camí intern que jo he fet, i en el conte he volgut explicar precisament aquest camí intern que s’ha de fer per connectar amb l’amor”.

L’autora destaca la importància de poder explicar missatges com aquest: “si m’haguessin explicat això de petita el meu camí hauria estat més fàcil, així que el conte és una guia amb passos senzills per tal que fins i tot els adults ho puguin explicar als nens, el que és molt important perquè de vegades fins i tot nosaltres mateixos no sabem explicar una cosa tan senzilla com és la manera d’estimar-se un mateix”.

Per tal de poder escriure aquest conte, l’autora s’ha format en psicoteràpia corporal i ha après moltes tècniques de teràpia alternativa. I és que l’objectiu del conte és “donar una eina per adonar-se de que les emocions estan per dir-te que no t’estàs estimant”.

Una particularitat del conte és que, com la rebeca és il·lustradora, tant nel text com els dibuixos són seus: “En aquests anys volia ajuntar l’escriptura i els dibuixos, portava anys estudiant i formant-me en les teràpies d’una banda, i de l’altra estava treballant com a dissenyadora gràfica. I volia ajuntar aquestes dues parts meves”.

La seva formació, tot i ser dissenyadora gràfica, és d’il·lustració artística, tot i que fins ara no s’hi ha posat professionalment. “El sueño