valdes-080113

valdes-080113

Valdés i Balsera durant la formalització del conveni

Oberta la convocatòria per optar a les beques Víctor Valdés

El porter del Barça dóna 40.000€ perquè els infants i joves de famílies de la ciutat sense recursos o en risc d’exclusió social puguin practicar esport

A partir d’avui s’obre el termini per optar a una de les beques Víctor Valdés, destinades a ajudar econòmicament als infants i joves de Gavà sense recursos perquè puguin practicar esport. La iniciativa parteix de la voluntat del porter del FC Barcelona, Víctor Valdés qui després de signar un conveni amb l’Ajuntament aporta una ajuda econòmica total de 40.000€, dels quals 20.000€ es donaran aquesta temporada i els restants, la següent. El projecte que segons ha precisat l’alcalde Joaquim Balsera “va sorgir fa un any, arran d’una conversa on Víctor va expressar-me la seva voluntat de col·laborar amb la ciutat” té com a finalitat “col·laborar amb les famílies que per la seva situació econòmica no poden afrontar les despeses que suposa que els seus fills i filles practiquin esport ja sigui a la competició escolar o federada”. D’aquesta manera, ha explicat el jugador blaugrana “vull garantir que tots els infants pugui fer esport a la seva ciutat” una pràctica que, a més de saludable, contribueix a la transmissió de valors com l’esforç, la voluntat de superació i la companyonia.

 

L’alcalde Joaquim Balsera i el porter del Barça han coincidit en la necessitat de promocionar la pràctica esportiva en moments de dificultat econòmica com els actuals. Balsera ha explicat que “els beneficiaris de les beques son infants d’entre 6 i 12 anys”, dels quals “a Gavà es comptabilitzen uns 3700. D’aquests prop de 2000 practiquen algun esport”.

 

Víctor Valdés ha dit que està “molt il·lusionat per poder fer quelcom per Gavà” i ha volgut “agrair a Balsera la seu ferm interès per fer possible aquest projecte”.

 

La beca s’adreça així a nens i nenes empadronats/des a Gavà i inscrits/tes en un club de la ciutat, en una de les escoles esportives municipals o en activats esportives dels centres educatius que es realitzen fora de l’horari lectiu. Poden demanar els ajuts tant els tutors legals de l’infant com les entitats a les quals pertanyen.

 

Les beques subvencionaran el pagament parcial de la inscripció, amb un màxim de 100 euros en el cas dels clubs esportius, i de 50 euros en el cas dels centres educatius on es realitza la pràctica esportiva.

 

A l’hora de concedir els ajuts, es tindrà en compte la situació econòmica, un barem que oscil·la entre 6 i 1 punt. Un altre criteri de valoració serà el sociofamiliar, amb un màxim de tres punts:

Famílies monoparentals: 1 punt

Famílies nombroses: 1 punt

Acolliment familiar: 1 punt

 

Les persones interessades podran presentar la sol·licitud de la beca i la documentació requerida a l’Oficina d’Atenció Ciutadana situada a l’Ajuntament de Gavà.