Albert Massana, portaveu del Grup Municipal d'ERC
Albert Massana, portaveu del Grup Municipal d'ERC

Hem treballat donant tot el nostre suport a la ciutadania de Gavà i, especialment, al comerç local.  Això ha estat una constant. Cal estar amatent a tots els sectors econòmics i socials de la ciutat. La sortida de la crisi no es pot fer a expenses dels treballadors i treballadores, ni autònoms ni petits empresaris.

Cal exigir que se segueixi amb les accions i mesures per donar suport al teixit productiu a través del pendent pacte o acord ciutadà i pla de reactivació econòmica.

Cal més ajudes, a part d’ajornar el cobrament d’algunes taxes, i això va per a totes les administracions, sobretot per les que tallen el bacallà, és a dir, el govern central. Cal habilitar, a part de les actuals, noves línies d’ajuts, bonificacions i exempcions, ajudes directes i altres mesures efectives de suport al comerç local.

Aquests són moments difícils per a tots i cal que el comerç doni vida als pobles i ciutats. Sense les nostres botigues les nostres poblacions no serien el mateix i, a més, ajuden a la cohesió social tan necessària al nostre poble.

Cal fer un esforç per seguir potenciant-lo, ja que no només beneficia els i les propietàries d’aquestes botigues i locals gavanencs, sinó que dona feina a força gent i permet que Gavà sigui un poble viu. Si no, correm el risc de la desaparició de comerços i, per tant, sense vida al nostre poble.

Des d’Esquerra Gavà seguirem donant el màxim suport al comerç local i evitant que tanquin locals comercials. Cal que des de l’Ajuntament, el comerç local tingui la màxima promoció, suport i assessorament.

També voldria fer un recordatori: Totes les mesures seran poques en aquestes compres nadalenques. Cal que tothom limiti al màxim les relacions i trobades socials, i sempre amb la màxima precaució i responsabilitat. Sabem que són mesures doloroses, però del tot necessàries si volem aturar la pandèmia i que el sistema sanitari no es col·lapsi. Força comerç local!