La declaració institucional feta pública manifesta:

Coneixedors de la decisió adoptada per la companyia automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial dels centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixach, Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat de Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat els grups polítics de l’Ajuntament de Gavà volem manifestar:

  1. Reiterem el total suport als treballadors i les treballadores de Nissan que, des del 4 de maig del 2020, estan en vaga indefinida i porten anys lluitant en defensa dels llocs de treball
  1. Expressem la nostra preocupació per les conseqüències que una mesura tan dura comportarà en primer terme per als treballadors i treballadores de la Nissan a Catalunya i també per al conjunt de proveïdors i empreses auxiliars que treballen per a aquesta empresa automobilística, i que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya.
  1. L’Ajuntament de Gavà manifesta que el sector de l’automoció ha estat estratègic i de lideratge a Catalunya i considerem que en l’estratègia industrial, d’innovació i futur és un tractor important de l’economia, amb teixit industrial consolidat , amb oportunitats de futur que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.
  1. Instem a totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern Central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el ple compliment dels seus compromisos.
  1. Emplacem al govern de l’Estat espanyol i al govern de la Generalitat de Catalunya a acordar les mesures necessàries per preservar l’activitat industrial i per situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible convençuts que tenim capacitats en I+D+i, professionals i treballadors i treballadores per mantenir una indústria estratègica que preservi milers de llocs de treball i aposti per a la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric.
  1. Traslladar la declaració institucional d’urgència al comité d’empresa de Nissan, a la Generalitat de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol i a Nissan.