Suspensió de la taxa de terrasses el 2021
Raquel Sánchez.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha refermat el suport de l’Ajuntament a comerciants i restauradors de la ciutat, dos dels sectors més castigats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia, en el decurs d’una reunió on line amb una trentena de representats del sector.

A la trobada, Sánchez ha avançat algunes de les mesures que en breu es posaran en marxa per pal·liar la situació del sector comercial i de restauració, i que s’afegiran a les que s’han impulsat des de l’inici de l’emergència sanitària per un import global de 673.000 euros. Una d’elles és la pròxima convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms de Gavà, amb establiment obert al públic a la ciutat, que estiguin afectats per un tancament total o quasi total de l’activitat com a conseqüència d’una resolució adoptada per l’autoritat competent; com ha estat l’exemple de les últimes restriccions a bars, restaurants i centres d’estètica de la Generalitat.

La nova línia d’ajuts donarà continuïtat a la convocatòria que es va obrir el passat mes de juny, amb una partida de 300.000 euros, per a ajudes de 600 euros a autònoms i micropimes que van veure total o parcialment aturada l’activitat amb motiu de l’Estat d’Alarma. A data d’avui s’han aprovat 352 sol·licituds de les 472 rebudes, i s’han abonat 250 ajuts. El crèdit restant es destinarà a aquesta nova convocatòria que es preveu inicialment sobre 70.000 euros.

L’alcaldessa també s’ha compromès a “repetir rebaixes fiscals per l’any 2021, amb la intenció d’alleugerir alguns costos fixes”, tal i com demana el sector: com per exemple prorrogar l’exempció de les taxes d’ocupació de la via públicaa les terrasses de bars i restaurants mentre duri el tancament o les afectacions als establiments. En el mateix sentit, l’Ajuntament està estudiant “altres accions de caràcter fiscal i d’estímul de l’activitat del sector”.

Raquel Sánchez ha remarcat que “per a l’Ajuntament de Gavà és una prioritat, i una de les línies de treballs més destacades en el context de la pandèmia, recolzar al sector del comerç de proximitat, els serveis i la restauració de la ciutat, com element central de cohesió i dinamització de la ciutat” i que “més enllà de les ajudes econòmiques directes, es facilitarà tot l’acompanyament necessari per millorar la situació del sector”.

 

 

PUBLICITAT