Enric Duart
Duart, en una sessió de taitxí (Foto: Facebook d'Enric Duart)

Tothom que estigui interessat en conèixer de primera mà què és el taitxí té una oportunitat única a Gavà. El proper dissabte 30 d’abril, al parc del Mil·lenni, a partir de les 10:00 hores, el mestre shifu Enric Duart García oferirà una classe magistral. La sessió inclourà presentació i exhibició de taitxí i de txikung, i aquesta iniciativa es porta a terme coincidint amb el Dia Internacional del Taitxí i el Txikung, que es celebra cada any el darrer dissabte d’abril.

Duart qualifica el taitxí com a “salut, és la manera més senzilla de definir-lo, fer taitxí és salut”. Si anem una mica més enllà, la definició que prefereix Duart és la de “meditació en moviment, quan estàs fent taitxí has d’estar molt tranquil, no has de pensar en les coses del carrer sinó simplement pensar en tu, molt poc a poc, i llavors és quan t’arriba la relaxació dins de tu mateix”.

El mestre shifu vol deixar molt clar els beneficis que comporta fer taitxí. Beneficis de dues classes: físics i espirituals. Respecte als primers, Duart explica que “si fas una mica de taitxí, en fer un exercici suau, et trobes molt millor quan portes anys fent-lo”. Respecte als altres beneficis, Duart també en parla meravelles: “Com que estàs meditant, t’estàs trobant bé amb l’exercici, i l’energia comença a fluir per dins teu, et trobes tant bé que al final tens un benefici mental, espiritual”.

El taitxí el pot practicar “qualsevol persona amb qualsevol condició, fins i tot ara estic intentant organitzant un grup de taitxí per a persones amb cadires de rodes, realment tothom el pot practicar”.

La sessió del dissabte 30 d’abril tindrà una durada de dues hores, “no pararem fins les 12 del migdia”.

Enric Duart
Duart és mestre shifu de taitxí (Foto: Facebook d’Enric Duart)