L'artista Kodamachu va impartir el taller d'aquarel·la amb materials orgànics
L'artista Kodamachu va impartir el taller d'aquarel·la amb materials orgànics

La Casa Gran acollirà fins el 27 de febrer una exposició d’aquarel·les de la jove artista gavanenca Verónica Pérez que té com a nom artístic de Kodamachu. La mostra s’emmarca dins la programació trimestral del Chromàtic, el programa que recull les activitats culturals, esportives, artístiques, de salut, cursos i tallers, o altres d’interès juvenil que es fan a Gavà.

Els quadres que formen l’exposició estan tots fets amb la tècnica de l’aquarel·la, a excepció d’un fet amb cafè, perquè és la que més li agrada a Kodamachu. “M’agrada la tècnica de la aquarel·la perquè es molt fluida. Ella sap per on va i tu dibuixes a sobra a veure que surt. Es molt creativa i per això m’agrada malgrat que és molt difícil de controlar”.

Com a part de la inauguració de l’exposició ahir a la tarda, Verónica Pérez, va conduir un taller d’aquarel·la amb materials orgànics on les participants van fer servir cafè, vi, safrà i remolatxa. Kodamachu els va explicar la tècnica per fer servir aquests productes i després les participants van fer un paisatge natural i una targeta de Sant Valentí amb el vi i la remolatxa. Després d’ensenyar com s’utilitza la tècnica d’anar diluent amb aigua van fer un dibuix un paisatge natural i “amb el vi que te colors molt macos de color rosa per fer una targeta de Sant Valentí”.

Les diferències entre utilitzar productes ecològics i l’aquarel·la es, segons explicava l’artista, “que després de fer el dibuix l’has de fixar amb laca perquè no es facin malbé amb el temps. A més amb l’aquarel·la tens un munt de colors i amb els productes naturals no”.

dav

La tinenta d’alcaldia de Benestar, Educació i Cultura, Ester Zamorano, va assegurar que amb programes com el Chromàtic “ volem posar de relleu iniciatives, obres i el talent de molts i moltes artistes joves d ela ciutat com Verónica Pérez. Afortunadament tenim molta gent molt jove artista. En aquesta ciutat i Kodamachu és un clar exemple”.

L’exposició d’il·lustracions es podrà visitar a l’Espai Jove La Casa Gran fins el 27 de febrer