Es tanca una nova fase de millores a les instal·lacions de la Zona Esportiva Diagonal

Acaba de finalitzar una nova fase de millores en les instal·lacions esportives municipals que s’ha concretat en dues intervencions a la Zona Esportiva Diagonal: la renovació de les màquines del gimnàs de l’Estadi la Bòbila i diferents obres de millora al pavelló Jacme March.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va comprovar ahir el resultat dels treballs en el decurs de la visita que aquesta setmana està realitzant als barris de Diagonal, Les Colomeres, Santa Teresa i Bòbiles. Uns treballs que, ha explicat l’alcaldessa, no són actuacions aïllades sinó que formen part del Pla de millora de les instal·lacions i equipaments esportius de la ciutat: “Anem avançant en la millora de les instal·lacions esportives de la nostra ciutat, en l’execució d’aquest pla específic que, durant aquest mandat, comportarà una inversió aproximada d’1.300.000 euros”.

Durant la primera setmana de maig, el gimnàs de l’Estadi La Bòbila ha viscut diferents tasques d’adequació per a l’entrada en funcionament de les noves màquines de cardio amb una inversió de 21.778 euros. Les noves màquines són tres el·líptiques, tres cintes de córrer, una màquina de rem i dos bancs regulables.

A aquesta actuació s’afegiran altres millores a curt i mig termini, tal i com ha avançat l’alcaldessa: “Les millores no acaben aquí ja que abans de l’estiu instal·larem l’aire condicionat, que és una de les demandes dels usuaris del gimnàs, i posteriorment, procedirem a millorar les condicions de la sala per fer-la més confortable i que més dones s’animin a fer-la servir”. Aquesta visita, segons Sánchez, “ha estat una bona oportunitat per parlar amb els usuaris que m’han traslladat la necessitat de renovar el material esportiu, cosa que farem en els pròxims mesos, i de reforçar la neteja”.

Durant el segon semestre de l’any també s’instal·laran noves màquines que complementaran la zona de cardio, renovaran la zona d’estiraments i sobre tot la zona de màquines guiades, i s’inclouran elements nous a la zona de pes lliure. El cost previst dels treballs és de 21.471 euros pel que fa a la instal·lació d’aire condicionat, i d’uns 80.000 euros per a la instal·lació de noves màquines.

Al pavelló Jacme March, de la seva banda, la intervenció va finalitzar el 26 d’abril passat. Ha consistit en la instal·lació d’una nova xarxa d’aigua freda i calenta així com de fluxòmetres als vestidors; d’un nou enllumenat de la pista amb projectors tipus LED, i d’un equip de megafonia que dóna servei tant a la pista com a la graderia. També s’ha procedit a la reparació de les goteres existents a la pista i a la zona de passadís dels vestidors, i s’han repintat les línies del paviment.

Les obres del pavelló Jacme March, que han tingut un cost de 59.450 euros, no han afectat el funcionament habitual de l’equipament, ja que s’han executat en horari de matí per no pertorbar el calendari d’entrenaments i partits dels clubs i entitats esportives usuàries. Només resta pendent la instal·lació de les línies de vida.

Tot plegat s’emmarca dins d’una nova fase del Pla de millora de les instal·lacions esportives que va començar a executar-se l’any 2016 amb una dotació d’uns 455.000 euros.

A la mateixa Zona Esportiva Diagonal la inversió global superarà els 167.000 euros. A banda de les actuacions ja esmentades s’afegeix la posada en marxa, el passat mes de març, de la nova sala d’activitats dirigides que ha permès incorporar el servei “virtualbike”. Anteriorment, també es va pintar el tartan i es van col·locar llosetes a l’Estadi Municipal la Bòbila.

A la Zona Esportiva can Tintorer s’hi destinen 239.000 euros. Fins ara s’han millorat els sistemes tècnics de la piscina i les cistelles de la Sala de Barri. Resta pendent la millora dels vestidors de la piscina, que s’executarà aquest estiu, i la instal·lació de línies de vida en diverses zones.

A la Zona Esportiva can Torelló, al 2016 es va procedir a l’arranjament del pàrquing, al canvi de les portes dels vestidors i a la reparació de la tanca perimetral. S’hi van invertir uns 48.600 euros.