Tasques de pavimentació a la ronda litoral

Aquest cap de setmana, entre el divendres 20 i el diumenge 22 de novembre, l’AMB portarà a terme tasques de pavimentació d’un tram de la ronda litoral (B-10). Es tracta d’uns treballs sense periodicitat fixa, ja que s’executen quan es detecten defectes puntuals de l’asfalt gràcies a la vigilància contínua de l’estat dels paviments. Aquestes intervencions correctives formen part del manteniment de les rondes.

Per una banda, s’actuarà en el punt quilomètric 9+500 en sentit Llobregat a l’alçada de la incorporació 22 (Barceloneta). En aquest punt, es portarà a terme una reparació de la base de l’asfalt. Per altra banda, s’actuarà des del punt quilomètric 12+100 fins al 9+000 en sentit Besòs, entre la incorporació 20 (Port) fins la incorporació 22 (Barceloneta). En aquest cas, l’equip de rondes AMB farà renovacions puntuals de paviment.

Les obres comportaran les següents afectacions al trànsit de la ronda Litoral (B-10):

  • En sentit Llobregat: talls de circulació des de la sortida 22 (Barceloneta) fins a la incorporació 21 (Paral·lel), entre les 23 hores del divendres 20 fins a les 11 hores del diumenge 22 de novembre. A més, la incorporació número 22 (Barceloneta), també quedarà fora de servei.
  • En sentit Besòs: talls de circulació des de la sortida 21 (Ciutat Vella) fins a la incorporació 22 (Barceloneta), entre les 23 hores del dissabte 21 fins a les 9 hores del diumenge 22 de novembre. A més, la incorporació número 20 (Port), romandrà tallada al llarg de l’actuació.

L’AMB informarà degudament els usuaris de les restriccions de circulació, així com dels itineraris alternatius que poden seguir. Tot i així, es recomana l’ús de vies diferents mentre durin les restriccions.

Les rondes de Barcelona, amb una longitud total de 36,2 quilòmetres, són utilitzades diàriament per milers d’usuaris, i és la via d’alta capacitat amb la intensitat mitjana diària (IMD) més alta de Catalunya (uns 276.500 vehicles al dia). L’AMB s’ocupa del manteniment d’aquesta infraestructura. Això inclou tant el manteniment ordinari de les rondes (obres de reposició, treballs de neteja, enllumenat) com accions innovadores, com per exemple substituir l’enllumenat existent per tecnologia LED, que s’ha fet amb el cofinançament dels fons europeus FEDER.