taula de salut comunitària
Badia, aquest matí al CAP 2 amb Xavier Alba, director del centre

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha visitat aquest matí els dos Centres d’Atenció Primària (CAP) de Gavà. La visita es produeix tot just “una setmana abans que es presenti l’avantprojecte del tercer CAP de Gavà, i tenim moltes ganes de conèixer quins són els serveis que s’oferiran allà”.

Badia ha aprofitat per anunciar que “des de l’Ajuntament de Gavà en breu obrirem una taula de salut comunitària, una taula on estaran els agents tant dels CAPs com de l’hospital de referència, del centre de salut mental, i també representants de diferents sectors de la ciutat com ara sector terciari i gent gran”. L’alcaldessa, en relació a aquesta taula de salut comunitària, ha assegurat que “és molt positiu que puguem trobar un lloc on compartir quina és la necessitat que es demanda des de la ciutadania, si aquesta necessitat que es demanda troba solució, i també quina és la situació real dels CAPs”.

L’alcaldessa ha aprofundit en la importància que pot tenir aquesta taula, ja que “és cert que hi ha una sensació de manca de servei des dels CAPs, i també hi ha una sensació als ambulatoris de que s’està fent una oferta de medicina que només pot ser reactiva, i no preventiva. En aquest sentit crec que s’han de fer ajustaments, i fora bo que aquests ajustament es compartissin amb tots els agents d’aquesta taula de salut comunitària”.

taula de salut comunitària
Badia, amb l’equip directiu del CAP 1, aquest matí

Badia ha parlat amb els equips directius dels dos centres sanitaris i ha aprofitat per intercanviar impressions sobre el seu funcionament. L’alcaldessa ha explicat que “els dos CAPS gavanencs estan funcionant actualment amb una operativa molt relacionada no amb la situació d’abans de la pandèmia, sinó amb la post pandèmia, i en aquest sentit és veritat que hi ha serveis que s’estan oferint via telefònica però amb línies analògiques que estan sovint ocupades”.

“Això és un problema”, ha assegurat Badia, que ha demanat “una actualització tecnològica dels dos ambulatoris per tal que, en el cas per exemple de trucades per demanar visita, hi hagi les solucions tecnològiques que permetin que es rebin i que es processin les trucades de la ciutadania”.

Badia està convençuda de que “és important que els ciutadans coneguin quina és la realitat de la sanitat pública a Gavà, que és la realitat de la sanitat pública a Catalunya”, i en aquest sentit ha avançat que “els hi he fet una oferta per tal de poder fer una comunicació a la ciutadania a través d’algun mitjà de comunicació propi, i hem parlat de programes de ràdio i d’algun article a la nostra revista El Bruguers, amb l’objectiu de que puguin expressar quina és l’oferta que es fa a nivell sanitari a la nostra ciutat i com procedeixen en els diferents serveis”.