Taula rodona sobre violència masclista
Taula rodona sobre violència masclista

El casal de cultura American Lake de Gavà va acollir divendres una de les activitats organitzades des l’Ajuntament amb motiu del Dia Contra la Violència Masclista que es va commemorar aquest diumenge. En aquesta ocasió, segons ha explicat la regidora d’Igualtat, Gemma Badia, “volem reflexionar sobre el patiment i les ferides emocionals que pateixen els fills i filles de la violència domèstica i que tot sovint esdevenen les víctimes silenciades i anònimes d’aquesta greu problemàtica social”.

Desenes de joves van participar d’aquesta trobada guiada per Maria Jesús Rodríguez, directora del SIE, que és el Servei d’intervenció especialitzada al Baix Llobregat de la Generalitat, i de la seva psicòloga infantil. Rodríguez assegura que “els infants que pateixen aquestes greus situacions son víctimes directes i per això cal detectar-ho com més aviat millor per rescatar-los d’aquest ambient i iniciar un treball de recuperació”. Segons Rodríguez “quan hi ha violència masclista en un domicili queden desterrats els rols familiars, per això es treballa, des d’un punt de vista educatiu i psicològic. També se centren esforços en construir masculinitats i feminitats sobre una base igualitària per evitar que es reprodueixin els rols viscuts”.

Els actes amb motiu del 25-N han inclòs diverses activitats. Aquest diumenge l’Associació de Dones Clara Campoamor va instal·lar una taula informativa a peu de carrer i es va celebrar l’acte comarcal de la VI Marxa de les Dones del Baix Llobregat amb sortida des de Cornellà i arribada a Sant Feliu.

Dissabte, el Club Atletisme Gavà va presentar el projecte “Enfortiment de les capacitats Institucionals de la Direcció Provincial de Gènere i les associacions femenines de la província d’Inhambane, a Moçambic.

L’acte de ciutat tindrà demà, 27 de novembre, amb una concentració a la plaça Major, a les 18 hores, on es farà la lectura del manifest i hi haurà l’actuació audiovisual “Salvavides de valors”.