Telenka i Terra negra guanyen les semifinals de la WeLeague 7

Gavà ha acollit aquest dissabte  les semifinals de la lliga de futbol especial WeLeague 7. L’equip d’Adisga (Associació de Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Gavà) ha estat un dels 8 de tot Catalunya que participa en aquest torneig que disputen persones amb diversitat funcional, en equips són mixtos i amb edats compreses entre els 16 i els 50 anys.

Per al president d’Adisga, Pedro Corvillo, la participació en aquesta lliga especial “esdevé un repte molt especial perquè els ha donat l’oportunitat de  jugar al futbol com qualsevol altra adolescent, fins i tot federats”.

Des de Adisga asseguren que amb aquest campionat, que disputen com equip del Club Sporting Gavà, “a banda del reforç de l’autoestima, normalitzen el poder participar en una activitat esportiva com qualsevol altra equip, oportunitat que fins ara no se’ls havia pogut donar”.

L’entitat assegura que “la participació en aquesta lliga especial, doncs, forma part de la nostra lluita per la inclusió, els donem l’oportunitat de que puguin jugar al futbol com qualsevol altra adolescent, fins i tot federats” ia banda dels beneficis físics, que són els de qualsevol pràctica esportiva, hi ha beneficis socials, psicològics, d’autosuperació, d’emotivitat, d’alliberació d’estrès, i tot això minva el repte d’exclusió social en el que es troba aquest col·lectiu”. A més, “en ser un esport adaptat, el poden practicar de forma continuada i consolidada, entrenen cada setmana en horaris fixos”.

Adisga ha estat una de les principals promotors d’aquesta lliga, tant és així que ara mateix “estem lluitant per tal que Gavà sigui la seu de les semifinals i la final d’aquesta lliga en els propers anys”.

L’Alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez, acompanyada d’altres membres de la Coorporació Municipal, ha acudit al lliurament de trofeus i medalles i ha lloat “l’esforç i capacitat de superació de tots els participants” i “la tasca tan important que fa Adisga i l’Spòrting Gavà perquè l’esport sigui inclusiu i tothom el pugui practicar”, i afegia que “poder fer aquest torneig en Festa Major resulta molt adient per fer-lo visible i donar-li la importància que mereix”.