Temporal de vent i neu a cotes baixes
Destrosses a la platja de Gavà causades pel darrer temporal.

El temporal ha arrencat amb el vent com a gran protagonista. Entre ahir i avui les ratxes de vent ja han superat els 100 km/h en diversos indrets i fins demà el gregal i el llevant seguiran bufant amb ratxes de 80 o 90 km/h en molts indrets, sobretot a prop de mar, Aquesta nit ja s’han registrat onades de més de 5,5 metres a tocar de Barcelona, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya té activat el perill més alt per la situació marítima.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent. També cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca que encara puguin quedar. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Protecció Civil recomana fer cas als tancaments d’accessos a les zones pròximes a la costa, i no apropar-se en cap cas al front marítim

A banda de l’onatge, es preveu un episodi de pluja abundant a partir de la nit de dilluns a dimarts. A partir de la tarda de dimarts es preveu el creixement del cabal dels rius a tot el litoral i prelitoral, especialment al nordest, sobretot les conques de la Tordera, Ter, Fluvià i Muga.

No es descarta algun fenomen de crescuda sobtada de de rius i torrents al litoral i prelitoral, en especial la tarda i vespre de dimarts.

L’estat dels cursos fluvials també es veurà afectat per l’estat de la mar a la desembocadura.

 

 

 

PUBLICITAT