Temporal de vent i pluja
Mapa de predicció.

El Servei Metereològic de Catalunya ha activat l’avís per mala mar a partir d’aquesta tarda amb onades que podrien superar els 4 metres en alguns casos. Els mapes alerten de l’arribada d’una nova borrasca mediterrània, amb vent de gregal, i ratxes que podrien arribar a superar els 70 o 80 km/h al sud de la Costa Brava, a la costa central i en sectors elevats de les serralades litoral i prelitoral.

A última hora d’aquest dimarts, alguns ruixats ja podrien afectar també la Costa Brava. A Catalunya, serà sobretot dimecres quan plourà en més indrets. On és més segur que hi pugui ploure bé és a l’Empordà, una de les zones més afectades per la sequera dels últims mesos, juntament amb la costa i el prelitoral centrals.

Tot fa pensar que dijous, amb el pas de les hores, el temps millorarà i que el cap de setmana hi haurà més sol que núvols. Tot i això, la inestabilitat no s’acabarà al Mediterrani i és possible que divendres encara pugui tornar a ploure

Sembla probable que com a mínim fins al dia 15 continuem amb un ambient purament de tardor o fins i tot una mica fred per a l’època.