Tercer dia de llevantada
Foto: Xavi Cabo

Avui i demà les pluges intermitents es mantindran i el sol continuarà amagat. Aquest dimecres els xàfecs tornaran a afectar arreu i a les hores centrals del dia s’estendran per molts indrets de la costa i del prelitoral especialment. Les precipitacions s’allargaran com a mínim fins demà al migdia en molts indrets. La cota de neu continuarà al voltant dels 1.500 metres.

Hi haurà temporal de mar, que es notarà amb força a la meitat sud de la costa catalana. Amb vent que entrarà terra endins i farà que l’ambient sigui desagradable.

Protecció Civil ha activat el Pla Inuncat a causa del temporal marítim que s’espera de cara a les pròximes hores. Aquest matí moltes onades ja superaven els dos metres a la costa central, i durant les pròximes hores n’hi arribarà a haver de més de tres metres, sobretot a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre. Avui el vent bufarà amb cops de 50 o 60 km/h en molts llocs del litoral.

Divendres s’obriran clarianes i si bé el cap de setmana no serà de cel totalment serè, sí que el temps serà tranquil, més assolellat i amb migdies més agradables. És possible que la pluja reaparegui de cara a dilluns vinent.