Aquest és el cotxe dels dos agents tirotejats
Aquest és el cotxe dels dos agents tirotejats

Els Mossos d’Esquadra han confirmat la detenció de l’autor dels trets a dos policies locals de Gavà avui a dos quarts quatre. Algunes fonts policials apunten que el tiroteig seria un fet relacionat amb altres incidents amb armes a Miami Platja i Vilanova i la Geltrú. En tots els casos s’hauria utilitzat la mateixa munició.

Els fets han passat prop del tanatori de Gavà quan un home ha disparat amb una arma llarga tipus kalaixnikov. Un dels policies, de 50 anys, ha estat traslladat a l’Hospital de Bellvitge, en estat crític perquè l’impacte li hauria anat a la cara; l’altre, de 62 anys, està ferit greu amb un impacte al genoll, i ha estat traslladat a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

El sospitós hauria marxat del lloc dels fets amb un cotxe de color verd fosc, després de posar l’arma en una bossa. De fet, alguns testimonis haurien explicat que aquest matí el sospitós havia estat donant voltes per la zona. Un testimoni ha avisat la policia de la presència d’una persona amb una actitud sospitosa. Quan els agents han arribat al lloc dels fets, el sospitós els ha atacat.

Els Mossos han interceptat el vehicle a la urbanització Muntanya de Mar, a Canyelles i on ha demanat per megafonia la col·laboració dels veïns i que no sortissin de casa. Les persones que estaven al poliesportiu de Canyelles han estat confinades a dins.

Fins el lloc dels fets s’hi ha desplaçat l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que ha confirmat tots els detalls del succés però ha volfut destacar que “la ciutadania ha d’estar tranquil·la perquè sembla confirmat que aquest incident no té res a veure amb cap tipus de terrorisme, ho vull deixar clar perquè sé que a les xarxes s’estan dient moltes coses”. Sánchez ha agraït “la ràpida actuació dels cossos de seguretat” i també ha destacat que l’autor del fet “segurament està ferit ja que això és el que es dedueix de laq sang que s’ha trobat al vehicle”.

Sánchez també ha explicat com han anat exactament els fets: “alguns treballadors de la zona havien alertat que hi havia un home que portava estona al carrer amb actitud sospitosa mirant diversos vehicles, llavors s’hi ha desplaçat una unitat policial i quan l’han aturat i li han demanat la identificació l’home ha tret un arma que portava en una bossa i ha obert foc als agents”. Segons els primers indicis, els agents de policia no haurien arribat a disparar cap tret i tots els que s’han produit serien disparats per l’agressor. De fet, segons el relat de l’alcaldessa, l’agent ferit a la cama seria el que ha sortit del vehicle per demanar la identificació; després, en veure que l’agressor disparava al seu company, hauria fet marxa enrere però l’home l’hauria disparat i una de les bales hauria travessat el vidre davanter del cotxe i hauria impactat a la seva cara.