Toc de queda nocturn fins el 2021

El govern de la Generalitat ha avançat que mantindrà el toc de queda nocturn fins el 2021 i prepara un pla desescalada que preveu la reobertura progressiva i limitada de bars i restaurants, a partir de dilluns, 23 de novembre. Tot i que encara cal concreció i confirmació és parla de limitacions en la restauració del 30% d’aforament i la cultura i les instal·lacions esportives a l’aire lliure al 50%. Els horaris s’estan negociant.

Pel que fa a l’activitat docent, es preveu mantenir oberts escoles i instituts i mantenir suspeses les extraescolars que no es facin amb grups estables del mateix centre escolar.

Els actes religiosos i les cerimònies civils es podrien fer, segons l’esborrany, amb un aforament màxim del 30% i un màxim de 100 persones, tot i que es podrien tenir en compte “excepcions justificades”.

El pla es revisarà per territoris cada dues setmanes i anirà avançant fins a completar 4 fases. El confinament de cap de setmana continuaria en el primer tram Aquesta mesura es relaxaria en el segon tram, quan es permetria la mobilitat dins de la comarca, en la mateixa franja horària.

Fins el quart tram no es permetrà moure’s per tot el territori català en els mateixos períodes. Tot i això, encara no es podrà sortir de Catalunya.

No serà fins el tercer tram que es permetrà obrir els centres comercials al 30% de la seva capacitat, i fins a un 50% en el quart tram.

La nit de Nadal i la nit de Cap d’Any, a casa pel toc de queda. Segons l’esborrany de el confinament nocturn s’allargarà fins, com a mínim, mitjans de gener del 2021