Tongada de ruixats i tempestes
(Foto: Xavi Cabo) Les pluges més fortes seran a la tarda i a la nit.

Aquesta tarda i vespre arriba una pertorbació que farà ploure a tot arreu. Els ruixats entraran per Ponent i amb el pas de la tarda s’aniran estenent per tot arreu. Al vespre i a les primeres hores de la nit és quan plourà més i en més indrets, raó per la qual Protecció Civil ha activat el Pla Inuncat. Alguns dels ruixats seran intensos i aniran acompanyats de tempesta, sobretot al Prepirineu, em comarques de Ponent i a la Catalunya Central.

En general les pluges deixaran entre 5 i 10 l/m2, però allà on hi hagi xàfecs intensos els registres seran més importants. També al Prepirineu i al vessant sud del Pirineu la borrasca hi deixarà més aigua i neu que a la resta. La cota de neu es mourà en general entre els 1.100 i els 1.400 metres durant la nit. Durant el cap de setmana variarà poc.

Els xàfecs més continuats i generals no passaran de la nit, però el cap de setmana el temps encara serà molt variable i amb alguns ruixats sobtats. Diumenge quedaran més restringits al Pirineu i a les comarques de Girona. Aquest temps insegur no evitarà que les clarianes predominin en molts moments, sobretot diumenge.

La temperatura es mantindrà baixa per l’època, no hi haurà grans canvis entre l’ambient d’avui i el de demà. Diumenge començarà a pujar una mica el termòmetre. La setmana que ve serà més primaveral tot inestabilitat no desapareixerà, els ruixats de tarda tornaran a aparèixer en moltes comarques entre dimarts i, sobretot, dimecres.