Per segon any consecutiu Gavà celebrarà Castaween, una aposta que pretén combinar les dues tradicions que per Tots Sants conflueixen a Catalunya: d’una banda la de la castanyada, i de l’altra banda la de Halloween. La programació del Castaween s’iniciarà el proper divendres 27 d’octubre i es perllongarà fins al 2 de novembre.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gavà, German Barrena, ha volgut destacar que “amb el Castaween el que volem és recollir per una part el que és la tradició més de casa nostra, que és la castanyada, i per l’altra banda també volem recollir la tendència actual que hi ha en el sentit de reforçar tot el que té a veure amb Halloween”. Barrena també ha volgut agrair la col·laboració de totes les entitats que fan possible la programació del Castaween ja que “aquesta iniciativa està confeccionat en la línia de la resta d’activitats que fem des de la regidoria, és a dir, amb plena col·laboració amb les entitats de la ciutat”.

Una de les activitats més destacades que inclou el Castaween és una marató de Cinema de Terror que tindrà lloc el divendres 27 d’octubre a l’Espai Maragall. A partir de les 20:00h. es projectaran les pel·lícules “El resplandor” de Stanley Kubrick i “La autopsia de Jane Doe” d’André Ovredal. El dilluns 30, d’altra banda, la Biblioteca Josep Soler Vidal acollirà un Taller infantil de castanyada on es donarà vida a les castanyes amb rodes de cartró, papers de colors i fulles seques.

Però sense cap mena de dubte l’atracció principal del Castaween tornarà a ser el Túnel del terror, activitat que enguany per segona vegada consecutiva s’instal·larà al jardí del Museu de Gavà i que “és una activitat organitzada al 100% de manera voluntària pels joves, i per tant és una activitat d’emprenedoria jove que cal felicitar”, tal i com ha volgut destacar Èric Plaza, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Gavà.

Aquest Túnel del terror “tradicionalment es feia a La Casa Gran, i per un tema de seguretat i per ampliar els límits del que es podia fer allà vam pensar en traslladar-lo a un espai més gran que permetés fer una activitat més completa”. El trasllat al jardí del Museu de Gavà també es va fer per “aprofitar la història tradicional del fantasma que hi ha a l’edifici del Museu”. Plaza recorda tanmateix que “el fet de fer-lo més gran implica també molt més treball i molta més feina per part dels joves, no només a l’hora de vestir els espais sinó també a l’hora de treballar el guió de l’activitat”.

Tot i que el Túnel del terror és una activitat gratuïta el seu accés és limitat amb l’objectiu de que “tothom pugui gaudir de la millor experiència en grups petits”, tal i com ha destacat Plaza. Per aquest motiu no es permetrà l’accés sense l’entrada que ja es pot recollir a l’Espai Jove La Casa Gran.