Torna el mercadillo

Obrirà en l’horari habitual, de 9 a 14 hores, i en el mateix emplaçament, si bé l’eix de la Rambla s’iniciarà a la carretera de Santa Creu de Calafell fins a l’inici de Pompeu Fabra. Com fins ara, també s’ocuparà el tram de l’avinguda Eramprunyà, entre Pompeu Fabra i plaça Catalunya.

El mercadillo s’adapta a les restriccions i mesures d’higiene i seguretat establertes per les autoritats sanitàries. S’hi instal·laran el 50% de les parades. Es prioritzen les dedicades a la venda de productes d’alimentació i higiene, que hi seran cada dimarts. La resta ho faran cada 15 dies, alternativament.

Per garantir la distància de seguretat, l’Ajuntament, amb el consens dels paradistes, ha reorganitzat el mercat de la manera següent:

  • Les parades se situaran a la part central de la Rambla i de l’avinguda d’Eramprunyà, i es crearan dos carrils laterals, a banda i banda. Aquests carrils quedaran separats del tronc central amb doble cinta amb l’objectiu de garantir la distància entre les parades i els clients.
  • Els clients circularan en un únic sentit, de nord-oest a sud-est; és a dir, de plaça de Catalunya a Santa Creu de Calafell.
  • El públic en general i els vehicles autoritzats de serveis circularan pels carrils de la seva dreta.
  • A l’av. Eramprunyà, entre Gaudí i plaça Catalunya, el carril lateral de baixada serà la mateixa vorera. El carril lateral de pujada se senyalitzarà amb tanques metàl·liques i cinta.

Per garantir el compliment de les mesures de distància social, higièniques i sanitàries es comptarà amb la presència d’agents cívics. També s’instal·laran cartells informatius al llarg del recorregut.