Aquest diumenge, 10 de setembre, es reprenen les activitats a la Jugatecambiental de la platja de Gavà. Es tracta d’un programa de propostes de sensibilització ambiental que s’organitzen per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el suport i col·laboració de l’ajuntament. En aquesta ocasió l’activitat, que es farà d’11.30 a 13.30 hores, s’estructurà en forma de joc dinàmic familiar per conscienciar a petits i grans sobre la regressió del litoral de les platges metropolitanes.

La propera activitat tindrà lloc el 17 de setembre de 12.00 a 13.00 hores i portarà com a títol “Menys soroll i més somriures”. En ella es parlarà sobre quins són els bons hàbits per reduir la contaminació acústica”.

L’1 d’octubre, d’11.30 a 13.30 hores, tindrà lloc una nova edició del Biblioblitz Metropolità a través del qual es pretén fer un inventari de les espècies que habiten a les nostres platges. El 8 d’octubre es farà l’activitat: “Construir un molinet de vent”. Serà de 12.00 a 13.00 hores i aquí es parlarà d’energies renovables de manera divertida. El 15 d’octubre es farà l’activitat: “Fem de mariners”, de 12.00 a 13.00 hores. En aquesta ocasió es proposarà una dinàmica on es donarà a conèixer la navegació de vela, les parts del vaixell i també els fenòmens atmosfèrics que poden succeir al mar. El 22 d’octubre, de 11.30 a 12.30 hores, es farà l’activitat: “Acció platgesMet. Qui viu a es les dunes?” , una acció conjunta del tot el litoral metropolità on es farà la descoberta de la biodiversitat dels nostres espais dunars, i el 29 d’octubre, d’11.30 a 13.30 hores, es farà a l’activitat “Llum i so al mar” on s’experimentarà amb el so i la llum per veure com la fauna marina els utilitza per sobreviure.

Les activitats seguiran també els diumenge del mes de novembre i culminaran el 3 de desembre amb la proposta titulada “Un missatge en un ampolla”.