Torna la màgia dels titelles a Gavà
El Festival, que suma la 33ª edició, arrenca aquest divendres

Gavà acull aquest cap de setmana el Festival Internacional Titelles, un certamen que suma la 33ª edició i que des d’aquest divendres, i fins diumenge, oferirà una trentena de representacions per part de 13 companyies en diferents espais de la ciutat.

El centre neuràlgic del Festival serà el parc de la Torre Lluc que es dividirà en diferents espais on se succeiran tot un seguit de propostes. Altres escenaris situats a l’aire lliure seran la plaça Major i la plaça de Josep Tarradellas. Per la seva banda, l’Espai Maragall, el Casal Municipal de Cultura American Lake i el casal de la Gent Gran Torre Lluc acolliran les propostes de format més teatral.

L’alcaldessa va explicar durant la presentació que “la principal novetat d’enguany és el canvi en l’estructura del Festival. La coincidència amb les eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc el 12 de maig, ha motivat una adaptació d’horaris i una reubicació dels espectacles. Uns canvis, però, que no han suposat disminuir el nombre d’espectacles previstos”. Així, la programació finalitzarà diumenge al migdia, a la tarda ja no hi haurà espectacles.

En aquesta edició es manté l’aposta per la presència de companyies procedents de l’estranger amb l’objectiu de continuar recuperant el vessant internacional del Festival. Així, es podran veure grups de la República Txeca i França que compartiran cartell amb produccions de València, Múrcia, Madrid i Catalunya. Pel que fa a la presència de grups locals, 7deritmes i Sonaquetomba animaran a la participació i crearan ambient festiu amb les seves cercaviles que tindran lloc el divendres 10 i el dissabte 11 respectivament.

Seguint l’aposta de l’any passat, s’ha programat un taller de creació de vestuari per a titelles. Els participants confeccionaran uns vestits per al Roc i la Mina de Gavà, dos simpàtics titelles prehistòrics de les Mines de Gavà. L’activitat compta amb la col·laboració del Museu.

Un any més, els comerciants se sumen a la celebració del Festival Internacional de Titelles. Més de 40 botigues tenen els seus aparadors decorats amb elements titellaires, des d’avui i fins al final del festival.

Espectacles destacats

Loutkoviste és una instal·lació interactiva per a totes les edats

LOUTKOVISTE ( Waxwing Theatre – República Txeca)

Loutkoviste és una instal·lació interactiva per a totes les edats que inclou: 60 titelles de fusta 5 castellets petits (cada un amb un tema diferent) un gran escenari, 15 coixins… i una màquina per crear històries: el Zacatkovac. L’objectiu és crear un entorn obert, una mena de pati de titelles, on els nens i els seus pares poden fer teatre per a ells mateixos. Aquesta instal·lació estarà muntada a la zona central del Parc de la Torre Lluc durant tot el cap de setmana.

METAMORPHOSIS ( Todozancos – Catalunya)

Es tracta d’un espectacle itinerant que es podrà veure el diumenge 12 de maig a les 13 hores. Els personatges protagonistes travessen diferents estadis de transformació entre humà, insecte i màquina. Aquesta metamorfosi es desencadena sobtadament generant en els personatges desconcert i contradiccions per a evitar un procés que sembla no tenir retorn. En el seu recorregut descobreixen aquests canvis i el seu entorn, es retroalimenten mútuament amb el desig d’intentar recuperar sentiments, sensacions i relacions humanes que recobren una importància i significat vital. Serà massa tard?

RIGOBERTA I EL WINDIGO ( Kali Teatre – Catalunya)

Aquest grup actuarà a la plaça de Josep Tarradellas el diumenge 12 de maig, a les 11 hores i a les 12.30 hores. L’espectacle se centra en la història d’una comunitat indígena que perd el seu territori per la fam insaciable d’un monstre que no sap qui és i que només pensa en ell mateix: el Windigo. Però una nena i la seva àvia confrontaran la bèstia per descobrir-ne l’origen i recuperar la terra i els seus drets. Espectacle de teatre, titelles, humor i consciència mediambiental per a tota la família.

OKTAMARA ( Samoloet – França)

L’Espai Margall serà l’escenari d’aquesta representació el dissabte 11 de maig a les 20.15 hores. Oktamara (llengua dels octopus): Mot que conjura les pors vingudes del nostre passat. Es repeteixen sempre que sigui necessari. A l’illa perduda viu una noia, sola. Embruixada pel seu passat en el qual es barregen records feliços, peixos màgics nedadors al cel i siluetes negres inquietants, la noia busca el seu equilibri fràgil i canviant.

NÚVOL NÚVOL ( Periferia Teatro – Múrcia)

Aquest espectacle, reconegut amb diversos premis, tindrà lloc al Casal de Cultura American Lake dissabte a les 12.30 hores i a les 17.00 hores. És un joc poètic sobre la idea de l’amor romàntic que se’ns transmet des de la més tendra infància, inspirat en el conte de “La Sireneta”.

Tots els espectacles són gratuïts, però per assistir a les representacions que tinguin lloc a l’Espai Maragall s’haurà de retirar abans l’entrada corresponent a través de la plataforma online Entrapolis.

Més informació a: www.gavaciutat.cat i festivaltitellesgava.cat