torneig indoor de beisbol

El Club de Beisbol i Softbol Gavà (CBS) organitza el proper diumenge, 3 de desembre, una nova edició del seu Torneig Indoor de beisbol per a infants per sota de 10 anys al pavelló del col·legi Marcel·lí Moragas. “És un torneig indoor pensat en els més petits, i la idea de fer-lo sota cobert és per tal que puguin jugar tranquils en aquests dies que el clima és tan fred”, ens explica Mireia Pertegàs, presidenta del CBS Gavà.

Hi prendran part, a banda del CBS Gavà, el CB Viladecans, el CBS Sant Boi, l’Hèrcules L’Hospitalet, el CB Barcelona, el CBS Barcino, el CBS Vallés, i el Baseball School Team 2. En total s’espera la participació d’una setantena d’infants. Però a banda d’aquests equips d’infants, cal destacar que també pot participar qualsevol infant que vulgui apropar-se a la pràctica d’aquest esport.

I és que aquest és precisament l’objectiu principal de la jornada: “D’una banda volem que els infants dels nostres clubs puguin practicar beisbol a l’hivern, ja que en aquestes edats costa que les famílies portin als infants degut al clima, i per això ho fem sota cobert. Però també volem que nous infants vinguin, practiquin beisbol, i ho facin en una categoria que els sigui més senzilla”.

Aquesta funció de captació és important ja que el beisbol “no és l’opció número 1 dels infants a l’hora de fer esports, la majoria dels infants que ho practiquen venen directament de famílies que coneixen l’esport, i en aquest entorn és el mateix infant que ho ha vist i ho demana”.

Parlem, per tant, d’un torneig no competitiu, “tot i que en altres edicions s’havien donat premis als equips que més havien guanyat, però aquest any només donarem medalles a tots els participants i no hi haurà un equip com a tal que es proclami campió, sinó que tots ho seran en certa mida”.

El fet de fer el torneig indoor no és tan estrany ja que existeix una modalitat de beisbol, el beisbol 5, que es fa sota cobert i en paviment. “Nosaltres hem agafat aquesta idea, que vindria a ser una mena de mini beisbol, però nosaltres, per les mides del pavelló i com que els infants són més petits que els adults, sí que practicarem el beisbol tradicional i, per tant, els podrem ensenyar totes les posicions del joc i els podrem explicar totes les nocions bàsiques de com agafar la pilota i com batejar”.

Els partits donaran inici a les 9 del matí i s’allargaran fins el darrer partit que donarà inici a les 19:00 hores. El torneig compta amb el suport de l’Ajuntament de Gavà, que és qui cedeix de fet l’espai del Marcel·lí Moragas.