preinscripcions

Les preinscripcions escolars per al curs 2024-2025 estan a punt de començar. Per a l’educació infantil i primària, la que va des d’I3 fins a 6è, seran del 6 al 20 de març, i per a l’Educació Secundària Obligatòria, del 8 al 20 del mateix mes. L’Ajuntament de Gavà s’ha proposat, com cada any, que les famílies amb fills en edat d’escolarització tinguin tota la informació possible sobre els centres educatius de la ciutat, perquè puguin escollir l’opció que més els interessi. Per això s’ha penjat aquesta informació al web municipal, www.gavaciutat.cat, s’està fent difusió als mitjans de comunicació i xarxes de l’ajuntament i, a més, s’han instal·lat uns panells informatius a diferents punts de Gavà. En aquests panells es pot llegir un codi QR que porta a la pàgina concreta on hi ha tota la informació.

L’alcaldessa Gemma Badia ha manifestat que el de la preinscripció “és un moment important per a les famílies, en el que cal fer una tria que normalment costa una mica, perquè intentes que l’escola on vas acompleixi les expectatives que tens amb relació a l’educació del teu fill o filla. Pensem que l’educació és un tema crucial pel desenvolupament de la persona. Nosaltres apostem per donar-li prioritat, per això des de l’Ajuntament fem inversions a les escoles públiques, beques per a sortides, llibres o menjador… El que ens interessa és que cap nen i nena de Gavà es quedi sense estudiar”. Badia ha afegit que una altra preocupació del consistori és l’absentisme, i també “motivar als i les joves a què continuïn estudiant després de l’educació obligatòria que, recordem, és fins 4t de l’ESO”.

La tramitació de les preinscripcions s’ha de fer en línia a través de la pàgina que ha habilitat la Generalitat, però durant tot aquest període l’Oficina Municipal d’Escolarització de Gavà estarà a disposició de la ciutadania per a fer consultes o per aclarir dubtes sobre el procés. Les persones interessades poden trucar al telèfon 93 263 92 60 i, si cal visita presencial, han de demanar cita prèvia contactant amb el mateix número. Gemma Badia ha assegurat que “a Gavà hi ha una gran oferta educativa, i crec que val la pena, després de tot el període de portes obertes, poder fer aquesta tria amb consciència i sabent quin és el projecte dels centres. Tots són diferents, tots són interessants i, com hem pogut descobrir durant diverses presentacions, hi ha una molt bona xarxa d’oferta escolar a la nostra ciutat”.

Un cop feta la preinscripció, el següent pas és la matrícula, que es formalitzarà a partir del mes de juny. Les classes començaran enguany el 9 de setembre.