Miquel Roselló, portaveu del grup municipal d'ERC
Miquel Roselló, portaveu del grup municipal d'ERC
Arriba el període de les preinscripcions per al pròxim curs escolar 2022-2023 i tal com es va fer el curs passat, i després de molts anys perseguint-ho, la Conselleria d’Educació de la Generalitat ens torna a donar la bona notícia que tampoc se suprimeixen línies de P3. Es mantenen les ràtios anteriors, que ja es van rebaixar fins als 23 alumnes per aula. I tot plegat, fruit d’encabir les reivindicacions fetes des de les AMPA i AFA, demostrant així les intencions de la Generalitat respecte a l’educació a les escoles: que és prioritària per al nostre govern. Som d’esquerres i republicans, això vol dir que volem un servei públic educatiu, democràtic, laic, feminista que garanteixi la igualtat d’oportunitats i la inclusió. Aquest estarà integrat per tots els centres de titularitat pública així com per aquells d’altra titularitat que assumeixin els principis i objectius d’equitat i qualitat educativa que determini el Parlament de Catalunya i, en conseqüència, siguin sostinguts amb fons públics a partir d’aquest compromís.

Tot això no tindria sentit sense comptar amb els professionals del món de l’educació com a principals responsables i amb l’estreta col·laboració de les AMPA i les AFA que coneixen de primera mà tots els problemes i inconvenients que ens trobem en el dia a dia en el món educatiu. És per això que no se’ls pot excloure de cap de les maneres en aquesta tasca de cohesió social educadora i és aquí on es veu el poc interès del govern local que els ha exclòs de la gestió de l’activitat extraescolar, fonamental també en tot el procés educatiu.

Per aquest motiu fem una crida a la bona entesa entre tots els actors per tal d’arribar a aconseguir la millor qualitat educativa en tots els sentits per als nostres alumnes.