puntaires
Tradicional trobada de les puntaires per Sant Nicasi

Més d’una vintena de puntaires vingudes sobretot de Gavà i de Viladecans s’han aplegat aquest matí al jardí interior del Parc Arqueològic Mines de Gavà. La tradicional trobada serveix una mica com a tret de sortida a la Festa Major d’Hivern de Sant Nicasi i, de fet, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat per parlar amb elles una estona tot just abans d’enfilar cap a la no menys tradicional Missa de Sant Nicasi.

La presidenta de l’entitat veïnal, Carme Furriol, s’ha mostrat molt contenta de que la seva entitat hagi organitzat un any més aquesta trobada. Furriol ha destacat que “cada puntaire porta el seu propi treball de casa i aquí s’apleguen per treballar totes juntes, està molt bé fer-ho una vegada a l’any perquè al llarg de l’any no es veuen les de diferents pobles, i cadascuna fa una feina diferent”.

Furriol té molt clar que la seva entitat ha de ser-hi en les festes majors de Gavà, tant en aquesta d’hivern com a la d’estiu: “Es poden fer moltes activitats i s’han de fer, ens hem de moure i hem de fer coses perquè si no el poble no funciona, s’ha de participar en tot el que es pugui i n’hi ha moltes activitats per fer”.

La trobada es fa tradicionalment a la Masia de Can Tintorer, però enguany, degut a les fortes ventades, s’ha optat per traslladar-la al jardí interior del Parc Arqueològic, on, per cert, “estem molt bé, ens agrada molt aquest lloc i estem molt a gust”. En el decurs de la trobada, a banda de practicar òbviament l’art de els puntes, les participants es fan obsequis entre elles i a més gaudeixen d’una xocolatada amb melindros que els ofereix, com cada any, l’associació veïnal.