Transport públic per la revetlla de Sant Joan
Les darreres expedicions de la R2 no faran parada al baixador Platja de Castelldefels

El transport públic de l’àrea de Barcelona es prepara per donar servei la revetlla de Sant Joan: enguany la revetlla implicarà en menor mesura l’espai públic i les platges, la majoria de les quals romandran tancades aquella nit. En consonància, la mobilitat intermunicipal nocturna no es reforçarà, per evitar un efecte crida cap a municipis costers, però sí s’alteren els serveis ferroviaris metropolitans, que es perllongaran fins les 2h de la matinada del dia 24.

Per primer cop des de l’inici de l’estat d’alarma, els principals modes ferroviaris allargaran el servei més enllà de mitjanit, fins a les 2.00 de la matinada. Així ho faran totes les línies del Metro de Barcelona, la L6 i la L7 de FGC i les dues xarxes de TRAM, Trambaix i Trambesòs.

Pel que fa a la resta de serveis de FGC, les darreres expedicions mantindran els horaris habituals d’acabament de servei d’un dia feiner. Per la seva banda, Rodalies de Catalunya operat per Renfe, finalitzarà el servei en horari habitual de dia feiner; passades les 21h, no obstant, les darreres expedicions de la R2 no faran parada al baixador Platja de Castelldefels, a petició explícita de l’Ajuntament de Castelldefels i per tal d’evitar el desplaçament massiu de persones cap a la zona de platja del municipi, un moviment que era habitual en les revetlles de Sant Joan.

El Nitbus de l’AMB, que arriba a 18 municipis metropolitans, oferirà el 100% del servei, a excepció de les línies N10, N18 i N26, que es mantindran sense circulació com les darreres setmanes. Els serveis de busos nocturns de la Generalitat, per la seva banda, mantindran l’oferta global del 55% que estan oferint actualment. En la majoria de municipis, els busos urbans mantindran l’oferta actual de dia feiner per al dia 23, i de dia festiu per al dia 24.

L’oferta del dia 24, festiu de Sant Joan, començarà a cada operador segons els seus respectius horaris de festius i caps de setmana, a partir de les 5 del matí.

Pots trobar més informació sobre l’oferta relacionada a la revetlla de Sant Joan als canals oficials dels diferents operadors, i a la web de l’ATM.

El servei diürn el dia de Sant Joan s’iniciarà a partir de les 5 de la matinada, amb l’oferta habitual de cada operador en jornada festiva