Biosphere
Foto de família amb tots els segells Biosphere atorgats aquest matí

Aquest matí s’han entregat a Gavà els nous distintius Biosphere, un segell que atorga el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i que certifica les bones pràctiques d’empreses i d’institucions en matèria de turisme sostenible. Enguany, tres empreses gavanenques han estat entre les que han rebut primer cop aquesta distinció: el Grup Lancaster, La Centenaria 1779, i Viatges InterGavà. A més, l’Ajuntament de Gavà ha renovat el seu segell, que li va ser atorgat l’any passat.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha presidit aquesta entrega dels distintius Biosphere, que ha tingut lloc al Lancaster Beach Club de Gavà Mar. Badia ha destacat que el fet d’acollir aquesta entrega a la nostra ciutat demostra “el compromís de Gavà amb la sostenibilitat i el medi ambient, i és que aquest distintiu és molt important de cara a fer compromisos de futur per tal de mantenir els objectius que ens marquem”.

En aquest sentit, la renovació del segell Biosphere de Gavà com a ciutat “deixa clar que el camí que estem portant és real i el compromís que hem adquirit s’està duent a terme, i això ´s molt important perquè el compromís Biosphere si el demostres l’obtens, però si deixes de demostrar-lo el perds, no és un distintiu que te’l donin per vida sinó que has de demostrar any rere any que estàs complint amb tot allò que t’ajuda a afavorir el medi ambient i la sostenibilitat en el turisme”.

El segell Biosphere, doncs, posa de manifest “el repte de lligar turisme i sostenibilitat, i és que la demanda de turisme es fixa cada vegada més en els destins i en els serveis que tenen una qualitat extra relacionada amb temes de sostenibilitat i medi ambient. És a dir, el turista d’avui dia comença a ser cada vegada més exigent en aquestes qüestions, i per tant el turisme en el futur serà sostenible o no serà”.

La Centenaria 1779, que és en realitat l’antiga Masia Ribas, és una empresa que es dedica a l’organització d’esdeveniments corporatius i socials. Elisabet Raventós, responsable de l’empresa, estava molt orgullosa d’haver obtingut aquest segell que, de fet, ha qualificat com “un honor el poder pertànyer a aquest seguit d’empreses que han apostat per aquest compromís, demostra el nostre compromís de voler treballar en el camí de la sostenibilitat i de fer les coses ben fetes respectant el territori de Gavà”.

Viatges InterGavà és una de les empreses de viatges amb més història de la nostra ciutat. Carles Estrada, gerent d’aquest establiment, ha posat de manifest que l’obtenció de l’etiqueta Biosphere “representa un gran esforç i el nostre compromís en apostar per un turisme sostenible, apostar per un producte que treballi amb els destins amb els que treballem, amb empreses compromeses amb el respecte pel territori i amb fer servir personal de la mateixa zona on enviem als clients”.

Estrada destaca que “aconseguir el Biosphere no és cap tonteria, ja que per certificar l’empresa es demana un cert compromís, dur a terme certes iniciatives que quan no les has fet mai costen, i requereix una cosa que avui dia no tenim molt com és dedicar-li molt de temps, així que estem molt contents d’haver obtingut aquesta certificació”.

La tercera empresa gavanenca que avui ha obtingut aquest segell Biosphere és el Grup Lancaster, que té diversos restaurants i beach clubs a Gavà, Castelldefels i Viladecans. Sergio Cócera, xef d’aquest grup, ha posat de manifest l’esforç intern que fa l’empresa per “estar cada dia més en aquesta línia de sostenibilitat, mirem de cuidar els nostres plàstics i de conscienciar als nostres treballadors, que al final són els que estan en l’operativa diària de l’empresa. Hem de posar el nostre petit gra de sorra personal per treballar en aquesta direcció ja que ens estem carregant l’ecosistema, i una de les millors maneres és formar al nostre personal”.

Per tant, Cócera no ha dubtat en qualificar com “un orgull haver obtingut aquest certificat en els nostres restaurants”, i també ha recordat que “costa portar aquest compromís en el nostre dia a dia, així que el que és important és que els que som propietaris conscienciem als nostres treballadors perquè són ells els que treballen el dia a dia”.